Επικαιρότητα
ΣΕΓΑΣ: Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα

ΣΕΓΑΣ: Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα

Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΓΑΣ

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

ΣΕΓΑΣ: Με αφορμή τη συμμετοχή στην 37η διεθνή συνάντηση Ελλάδα-Κύπρος, στο ΓΣΠ της Λευκωσίας, ο Σύνδεσμος εξέδωσε ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

«Σε μια εποχή όπου ισχυρές εθνικές ομοσπονδίες, όπως η UK Athletics, απορρίπτει τις επιπλέον θέσεις της World Athletics για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στρέφοντας την προσοχή της στον πολύ υψηλό αθλητισμό, ο ΣΕΓΑΣ, των σαφώς μικρότερων οικονομικών δυνατοτήτων σε σχέση με τους Βρετανούς, επενδύει και στα νιάτα, δίνοντας την ευκαιρία σε 33 αθλητές και 37 αθλήτριες της κατηγορίας Κ18 να φορέσουν το εθνόσημο και να λάβουν μέρος σε μια διοργάνωση εκτός των συνόρων.

Η διατήρηση και η ενίσχυση της διακρατικής συμφωνίας και της συνεργασίας με την κυπριακή ομοσπονδία (ΚΟΕΑΣ) από τη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, υπό την προεδρεία της Σοφίας Σακοράφα, αλλά και οι επιμέρους χορηγίες που έχει εξασφαλίσει η ομοσπονδία, παρέχουν τη δυνατότητα για το σχηματισμό μιας 70μελούς αποστολής που μετέχει στην 37η διεθνή συνάντηση Ελλάδα-Κύπρος, στο ΓΣΠ της Λευκωσίας.

Η ομάδα μας αναχώρησε σε δύο γκρουπ από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, σε πολύ ευχάριστο κλίμα, ομοιόμορφα ντυμένη με τα γαλανόλευκα και με υψηλό ηθικό για επιτυχίες και ρεκόρ.

Πριν αναχωρήσουν, όλα τα μέλη της αποστολής, αθλητές και προπονητές, παρέλαβαν τσάντα της Εθνικής ομάδας με πλήρη ιματισμό (παπούτσια, φόρμα, αγωνιστική εμφάνιση και t-shirt) – μια ακόμα μεγάλη κατάκτηση της πολιτικής που εφαρμόζει ο ΣΕΓΑΣ, ειδικά αν αναλογιστούμε το πλήθος και το μέγεθος των αποστολών, επομένως και τον όγκο του αθλητικού υλικού που είναι απαραίτητο για την άψογη παρουσία των διεθνών μας εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων.

Η διακρατική συμφωνία περιλαμβάνει την πλήρη κάλυψη της φιλοξενίας της ελληνικής αποστολής από τον ΚΟΕΑΣ, με τον ΣΕΓΑΣ να επιβαρύνεται μόνο με τα έξοδα μετακίνησης της ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα μετέχει με δύο μέλη της σε κάθε αγώνισμα (τρία στο ύψος κοριτσιών), με πολλά από τα παιδιά να εκπροσωπούν για πρώτη φορά τα εθνικά μας χρώματα.

Τις προσπάθειές τους στη συνάντηση με την κυπριακή εθνική ομάδα θα ενισχύσει σημαντικός αριθμός προπονητών, που δεν ανήκουν απαραίτητα στη βαθμίδα των ομοσπονδιακών ή συνεργατών.

Η ομάδα αυτή κρατά ζωντανό το αγωνιστικό ενδιαφέρον στις αναπτυξιακές κατηγορίες, κι ενώ ακολουθεί άλλη μια πολυπληθής αποστολή 34 αθλητριών και αθλητριών, που θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στην Ιερουσαλήμ, από τις 7 έως τις 10 Αυγούστου.

Χάρη στην εξωστρέφεια των διοικούντων και κόντρα στην οικονομική συγκυρία της εποχής, ο ΣΕΓΑΣ πρωτοπορεί και αποδεικνύει, με τις πολιτικές και τις πράξεις του, ότι επενδύει στο ταλέντο των Ελλήνων αθλητών και στις ικανότητες των προπονητών τους, ανοίγει τους ορίζοντες και παρέχει ευκαιρίες για διάκριση και ανέλιξη στη νέα γενιά του κλασικού αθλητισμού».

Πηγή photo: ΣΕΓΑΣ

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Δανάη Τριανταφυλλίδου

Δανάη Τριανταφυλλίδου

Συνεργάζομαι με το Stivostime.GR από το 2022. Γράφω για τον Στίβο, Media, Viral κι όχι μόνο. Δεν έχω καλή σχέση με τα social, αλλά τα χρησιμοποιώ συχνά. Μου αρέσει να γράφω τα άρθρα μου σφαιρικά και να αναδεικνύω όλες τις πτυχές της είδησης. Μου αρέσουν τα reality games κι ο αθλητισμός.

Δανάη Τριανταφυλλίδου - Αρθρογραφία