Έπταθλο
Σάγκα Βάνινεν: Η Φινλανδή που ομορφαίνει το έπταθλο

Σάγκα Βάνινεν: Η Φινλανδή που ομορφαίνει το έπταθλο

Γνωρίστε τη 19χρονη Φινλανδή επταθλήτρια Σάγκα Βάνινεν

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Σάγκα Βάνινεν: Είναι 19 ετών, έχει γεννηθεί στη Φινλανδία (συγκεκριμένα στο Τάμπερε), διακρίνεται στο έπταθλο και δεν περνά απαρατήρητη.

Το τελευταίο διάστημα έχει πρωτεύσει σε ουκ ολίγες διοργανώσεις, όπως το περυσινό Παγκόσμιο U20 του Ναϊρόμπι και το αντίστοιχο φετινό στο Κάλι.

Παράλληλα, η Βάνινεν πήρε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό U20 του Ταλίν της Εσθονίας το 2021.

Ο ειδικός σε θέματα στίβου Λάουρι Χόλο την τοποθετεί σε μια σπάνια κατηγορία.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Είναι ένα δύσκολο επίτευγμα. Δεν υπάρχουν πάρα πολλοί δύο σερί παγκόσμιοι πρωταθλητές Νέων στη Φινλανδία. Δύο χρυσά Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και ένα χρυσό σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, θα μπουν στα βιβλία της ιστορίας.

Η Βάνινεν κέρδισε το χρυσό στο Παγκόσμιο πριν από ένα χρόνο με διαφορά 251 πόντων και το χρυσό στο Ευρωπαϊκό κατά 393. Τώρα το έκανε με 210.

Έχει συμμετάσχει σε πολλούς αγώνες Νεανίδων, κέρδισε ήδη το Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων σε ηλικία 16 ετών. Έχει επίσης αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Ενηλίκων. Προπονείται τόσο σκληρά που στο μέλλον θα βοηθηθεί απ’ αυτό».

O Χόλο παραθέτει με αριθμούς ότι η Βάνινεν έχει όλο το μέλλον μπροστά της, δεδομένου ότι βελτιώνεται συνεχώς.

Διαχρονικά στο έπταθλο διακρίνονται οι ελαφρώς πιο έμπειροι και η Φινλανδή είναι μόλις 19 ετών, ηλικία όχι τόσο ασφαλής για συμπεράσματα.

Έχει πολύ χρόνο για να βελτιώσει τα αποτελέσματά της και να αναπτύξει ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία της της του σε ανταγωνιστικές καταστάσεις.

Πάντως στη χώρα της θεωρείται ως μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες για μελλοντικές επιτυχίες στον στίβο.

Και κάπου εδώ να προσθέσουμε, από την πλευρά μας, ότι η Βάνινεν δεν είναι μόνο μια ανερχόμενη αθλήτρια αλλά και πολύ όμορφη, όπως θα διαπιστώσετε στον λογαριασμό της στο Instagram.

Πάρτε μια γεύση από τη Σάγκα Βάνινεν

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SAGA VANNINEN (@sagavanninen)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SAGA VANNINEN (@sagavanninen)

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Δανάη Τριανταφυλλίδου

Δανάη Τριανταφυλλίδου

Συνεργάζομαι με το Stivostime.GR από το 2022. Γράφω για τον Στίβο, Media, Viral κι όχι μόνο. Δεν έχω καλή σχέση με τα social, αλλά τα χρησιμοποιώ συχνά. Μου αρέσει να γράφω τα άρθρα μου σφαιρικά και να αναδεικνύω όλες τις πτυχές της είδησης. Μου αρέσουν τα reality games κι ο αθλητισμός.

Δανάη Τριανταφυλλίδου - Αρθρογραφία