Γεράσιμος Μανωλίδης
Στίβο: Πολλές οι επιτυχίες, ακόμα περισσότερα τα χαμόγελα και η αισιοδοξία για το μέλλον σκόρπισαν οι αθλητές του Στίβου στο Παγκόσμιο Κ20 του Κάλι…

Ο πιο καλός ο μαθητής ασχολείται με τον Στίβο…

Πολλές οι επιτυχίες, ακόμα περισσότερα τα χαμόγελα και η αισιοδοξία για το μέλλον σκόρπισαν οι αθλητές του Στίβου στο Παγκόσμιο Κ20 του Κάλι…

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο μύθος που θέλει τους σπουδαίους, τους μεγάλους, τους πετυχημένους αθλητές να μην είναι το ίδιο αποδοτικοί στα… θρανία, είναι απλά «μύθος». Ο πιο καλός ο μαθητής κάνει Στίβο (και ότι άλλο άθλημα αγαπά ασφαλώς) και προλαβαίνει τα πάντα. Το αρχείο ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιεί» στην πρακτική εφαρμογή του.

Ένα απλό παράδειγμα είναι τα παιδιά που ξεχώρισαν και έφεραν μεγάλες διακρίσεις στο Κάλι της Κολομβίας και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 όπου η Ελλάδα κατετάγη 13η στα μετάλλια. Ασφαλώς και ισχύει και για όσους δεν βρέθηκαν στην καλή τους μέρα, ή για τους Έλληνες Πρωταθλητές που ενδεχομένως να μην έπιασαν τα όρια για να πάνε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Είναι γεγονός πως η νέα φουρνιά αθλητών του στίβου μπορεί και συνδυάζει τις σπουδές με τον πρωταθλητισμό. Το βιβλίο με το ταρτάν. Τα μαθήματα με τα spikes. Διότι, ο πρωταθλητισμός έχει πολλές μορφές και αποτελεί καθημερινό αγώνα.

Πολλά τα παραδείγματα στον Στίβο

Χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε μερικές περιπτώσεις νεαρών αθλητών που διακρίθηκαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και διαπρέπουν και στον στίβο της εκπαίδευσης.

Η Αρετή – Δέσποινα Φιλιππίδου (προπονητής και μπαμπάς της ο Δάκης Φιλιππίδης) κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη δισκοβολία. Αξίζει να αναφέρουμε πως ήταν φιναλίστ και στο προηγούμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στο Ναϊρόμπι. Μπορεί να γεννήθηκε και να μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, αλλά τώρα ζει στην Αμερική. Σπουδαία κινησιολογία στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι.

Ο Γιάννης Κορακίδης κατέκτησε το χρυσό στη σφυροβολία είναι μια παρόμοια περίπτωση. Κέρδισε επίσης υποτροφία για να σπουδάσει στην Αμερική, αλλά την απέρριψε. Επιθυμία του αθλητή του Γιάννη Χρίστογλου είναι να μείνει στην Ελλάδα και θα σπουδάσει θα ελληνικό Πανεπιστήμιο. Ο Κορακίδης και η Φιλιππίδου θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα και στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Ο Δημήτρης Παυλίδης κατετάγη τέταρτος στον κόσμος τον στίβο Κατάγεται από τα Κιλκίς, αλλά ζει επίσης στις Η.Π.Α. έχοντας κερδίσει υποτροφία για το Πανεπιστήμιο του Κεντάκι. Προπονητής του είναι ο πατέρας του, Αλέξανδρος Παυλίδης.

Ο Νίκος Πολυχρονίου σπουδάζει στο USC του Λος Άντζελες από πέρυσι. Διαπρέπει μάλιστα στη Ν. Καλιόρνια, όπου στις προπονήσεις του τον επιτηρεί ο Νταν Λανγκ. Φυσικά προπονητής του και ο άνθρωπος που τον μύησε στη Σφύρα είναι ο Έλληνας Πρωταθλητής και πατέρας του, Χρήστος Πολυχρονίου.

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου τερμάτισε θέση στον κόσμο στα 200μ. Η αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου, φοιτά στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Το ένα χέρι νίβει το άλλο…

Τα παραδείγματα είναι πολλά. Τι πρέπει να κρατήσουμε; Πως το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δύο πρόσωπο. Με άλλα λόγια, ο αθλητισμός βοήθησε όλα αυτά τα παιδιά να διακριθούν και στις σπουδές τους. Να έχουν την ευκαιρία σπουδών σε υψηλό μαθησιακό επίπεδο, κερδίζοντας υποτροφίες.

Ο αθλητισμός και εν προκειμένω ο στίβος δεν είναι ο δρόμος προς τη διάκριση μόνο. Αποτελεί ένα μονοπάτι υγιούς αθλητικής καθημερινότητας και μια γέφυρα με τα καλύτερα Πανεπιστήμια, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Γεράσιμος Μανωλίδης

Γεράσιμος Μανωλίδης

Γεράσιμος Μανωλίδης - Αρθρογραφία

Το άρθρο δεν έχει ακόμα βαθμολογηθεί.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο: