Βρισκόμαστε μέσα Ιανουαρίου και ήδη έχουν μπει δυνατά πολλοί αθλητές στη σεζόν και ένα από τα αγωνίσματα που ξεχωρίζει είναι το επί κοντώ.

Στο επί κοντώ γυναικών μέσα σε μία εβδομάδα έγινε αλλαγή στην κορυφή με εντυπωσιακά για την εποχή άλματα. Αρχικά η Φινλανδή πρωταθλήτρια Ευρώπης πέρσι στο Μόναχο Βίλμα Μούρτο σε μίτινγκ στο Κουορτάνε πέρασε τα 4,75μ. σημειώνοντας ατομικό και εθνικό ρεκόρ στον κλειστό. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε σε αγώνες στο Μπλάκσμπεργκ η Αμερικανίδα Μπρίτζεντ Γουίλιαμς πέρασε τα 4,76μ. που είναι ατομικό της ρεκόρ και έχει εκείνη τώρα την επίδοση της χρονιάς.

Δυναμικά ξεκίνησε τη φετινή σεζόν και η Αλίσα Νιούμαν, η οποία σε αγώνες στο Ουίνδσορ πέρασε τα 4,60μ. Η Καναδή επικεντρώνεται φέτος πάλι στο επί κοντώ και μάλιστα, είχε αγωνιστεί και τον περασμένο Δεκέμβριο στο Μπόλτον και είχε περάσει τα 4,50μ. Ν’ αναφέρουμε ό,τι πέρσι δοκίμασε σε διάφορα αγωνίσματα και στο έπταθλο. Με τα 4,60μ. είναι 3η στον κόσμο και ακολουθεί η Αμερικανίδα Ρέιτσελ Μπάξτερ με 4,55μ.

Από ελληνικής πλευράς η Νικόλ Κυριακοπούλου δεν μπόρεσε να περάσει το αρχικό ύψος στο μίτινγκ του Μπορντό, όπου νικήτρια ήταν η Ισπανίδα Μαλέν Ρουίθ Ντε Αζούα με 4,43μ., όσο πέρασαν και οι Γαλλίδες Νινόν Σαπέλ και Μαργκότ Σεβριέ. Η Κατερίνα Στεφανίδη θα μπει πιο μετά σε αγώνες, το ίδιο και η Ελένη Πόλακ, που στοχεύουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στην Κωνσταντινούπολη.

Να σημειώσουμε ότι στους αγώνες στο Ουίνδσορ ξεχώρισε και η Καναδή Σάρα Μίτον που έριξε στη σφαιροβολία 19,80μ.

Φωτογραφία: azsportsimages/ Nassos Triantafyllou