Κλειστός Στίβος
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού είναι προγραμματισμένο για το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Φεβρουαρίου, αλλά προς στιγμήν είναι στον «αέρα».

Πρώτη λύση η Παιανία και τα άλλα τρία σενάρια για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού

Εκτός από τις λύσεις της Παιανίας και του ΣΕΦ εξετάζονται άλλα δύο σενάρια, το Πανελλήνιο να γίνει στο εξωτερικό ή να «σπάσουν» τα αγωνίσματα σε διάφορα άλλα κλειστά στάδια της Ελλάδας.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού είναι προγραμματισμένο για το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Φεβρουαρίου, αλλά προς στιγμήν είναι στον «αέρα».

Και αυτό γιατί δεν υπάρχει «τόπος» διεξαγωγής του! Δυστυχώς εν έτει 2023 ο στίβος παραμένει «ορφανός» από κλειστό στάδιο.

Τα τελευταία χρόνια η μόνη λύση είναι το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όμως με το πέρασμα των ετών έχει γίνει ακατάλληλο. Πρόσφατα έγινε η συνάντηση της Διοίκησης του φαληρικού σταδίου, με την ΚΑΕ Ολυμπιακός και εκπροσώπους του ΣΕΓΑΣ. Χρειάζεται να γίνουν εργασίες ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει τη διοργάνωση. Είναι κάτι που παραδέχθηκε και η Διοίκηση του ΣΕΦ, που δεν αναλαμβάνει πάντως το κόστος. Η Γ.Γ.Α. και ο ΣΕΓΑΣ με επιστολές έχουν ενημερωθεί. Θα πρέπει οι τεχνικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού να αποκαταστήσουν τις ζημιές, ώστε να είναι προς χρήση το στάδιο για να φιλοξενήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού. Μέχρι και τώρα δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση της Γ.Γ.Α. στον ΣΕΓΑΣ, σύμφωνα και με το ρεπορτάζ του Stivostime.

Να θυμίσουμε ότι είναι τόσο ακατάλληλο που πέρσι ο διάδρομος που γινόταν το μήκος και αγωνίζονταν ο ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου, είχε κίνδυνο να τραυματιστεί. Πάντως, ακόμη και σε περίπτωση που γίνονταν οι εργασίες θα ήταν προσωρινές, καθώς ως γνωστόν το ΣΕΦ θα περάσει το επόμενο διάστημα στη διαχείριση της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Από την άλλη η Παιανία προκρίνεται ως την ιδανικότερη λύση. Η Πολιτεία φαίνεται πώς έχει τη διάθεση να προχωρήσει σε ενέργειες ώστε να παραδοθεί έτοιμο το στάδιο στον στίβο και να μπορέσει να γίνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Είναι κάτι που έχουν δεσμευτεί πολλές κυβερνήσεις στο παρελθόν πώς θα υλοποιούσαν, αλλά τίποτα δεν έγινε.

Ο ΣΕΓΑΣ βρίσκεται σε αναμονή, αλλά από την άλλη εξετάζει και άλλα δύο σενάρια, αφού αν δεν γίνει κάτι με Παιανία ή ΣΕΦ δεν μπορεί να μη διεξαχθεί Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, καθώς είναι πολύ σημαντικό και για το ράνκινγκ των Ελλήνων πρωταθλητών.

Η μία λύση, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Stivostime, να γίνει το εθνικό πρωτάθλημα σε άλλη χώρα, με λύσεις λόγω απόστασης τη Σερβία και τη Βουλγαρία. Προχωράει μια οικονομικοτεχνική μελέτη, αλλά φυσικά αποτελεί την ύστατη λύση και πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί.

Άλλη λύση είναι να «σπάσουν» τα αγωνίσματα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού σε διάφορα γήπεδα. Για παράδειγμα τα σπριντ στον Άγιο Κοσμά, τα άλματα στη Θεσσαλονίκη, σε Πάτρα κ.λπ. Φυσικά σε αυτή την περίπτωση «αδικημένοι» θα είναι οι αθλητές της παρατεταμένης ταχύτητας και των μεσαίων αποστάσεων, καθώς δεν υπάρχει περιμετρικό στάδιο κλειστού.

Ελπίδα είναι ότι θα προχωρήσει η λύση της Παιανίας. Μη ξεχνάμε ότι οι Έλληνες πρωταθλητές έχουν μπροστά τους την πρώτη μεγάλη διοργάνωση της νέας χρονιάς το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στην Κωνσταντινούπολη.

Διαβάστε επίσης

Η Σαραγόσα ανακαίνισε το κλειστό στίβου «Ελ Ουέβο» και οι Έλληνες αθλητές περιμένουν… την Παιανία και το ακατάλληλο ΣΕΦ

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία