Γενικά

Πρεμιέρα με 1.600 μαθητές το Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «Μεσόγεια»

Τα «Μεσόγεια» θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Στάδιο Σπάτων – Αρτέμιδος «Δημήτρης Δημητρίου» και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή στις 2 Οκτωβρίου.  

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Με 1.600 μαθητές από 14 σχολεία της Ανατολικής Αττικής θα κάνει «πρεμιέρα» την Παρασκευή (30/9) το Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «Μεσόγεια».

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Σπάτων – Αρτέμιδος «Δημήτρης Δημητρίου» και θα ολοκληρωθεί στις 2 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές με δελτίο Τύπου.

Τα «Μεσόγεια» απευθύνονται σε παιδιά από 6 έως 16 ετών και ο στόχος του Φεστιβάλ είναι να γνωρίσει η νέα γενιά τις ομορφιές του κλασικού αθλητισμού. Οι πρώτοι που θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν, μέσα από το παιχνίδι, στα αγωνίσματα του στίβου θα είναι οι μαθητές από 14 σχολεία της Ανατολικής Αττικής. Από τις 10.00 έως τις 14.00, τα παιδιά, υπό την καθοδήγηση παλαιών πρωταθλητών και έμπειρων προπονητών, θα παίξουν σε πίστες μάχης με επίκεντρο, πάντα, τον στίβο.

«Η μεγάλη συμμετοχή των παιδιών μάς γεμίζει χαρά και ευθύνη. Θα είναι μία τριήμερη γιορτή του κλασικού αθλητισμού αφιερωμένη στα παιδιά», δήλωσε ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Βασίλης Οικονόμου.   

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας περιλαμβάνει επίσης διαδραστικά παιχνίδια με εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα αλλά και ψυχαγωγικές δράσεις. Θα πραγματοποιηθεί δεντροφύτευση περιμετρικά του Δημοτικού Σταδίου με τη δασολόγο και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Δρομείς Κερατέας Ιωάννα Πρίφτη και τα παιδιά θα μυηθούν στην ανακύκλωση μέσα από το πρόγραμμα «Green City» της Περιφέρειας Αττικής, θα μάθουν οδική συμπεριφορά από το πρόγραμμα Άρη Σταθάκη ενώ θα υπάρξουν και μαθήματα πρώτων βοηθειών με την Άννα Κονοβέση. Ο επίτιμος καθηγητής των ΤΕΦΑΑ Στάθης Φαφούτης έχει προγραμματίσει μία βιωματική εκμάθηση αλμάτων και θα υπάρξουν και ενημερώσεις από αρμόδιους φορείς για θέματα υγείας (παιδική παχυσαρκία κλπ). Εκπρόσωποι του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδα» της Μαριάννα Βαρδινογιάννη θα ενημερώσουν για το πως μπορεί να γίνει κάποιος δότης μυελού των οστών.

Οι διοργανωτές όμως έχουν φροντίσει να υπάρχει και αγώνας όπου μπορούν να συμμετάσχουν οι γονείς μαζί με το παιδί τους. Στις 18.00 θα διεξαχθεί ο αγώνας «Τρέξε με το παιδί σου» (100μ. σκυταλοδρομία). Η πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «Μεσόγεια» περιλαμβάνει, επίσης, τη θεατρική παράσταση «Από την Ολυμπία προς όλο τον κόσμο» της Δρ. Ιλεάνας Κλοκώνη σε κείμενο και σκηνοθεσία Σοφία Κομινέα. Θα παίξουν οι ηθοποιοί Βέρα Κανελλοπούλου, Κατερίνα Πλουμίδη, Χρήστος Νάκος και στα τύμπανα θα είναι Γιώργος Κοκτσίδης. Στις 20.00 ο θίασος Καρελλά θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση «Ο Καραγκιόζης πρωταθλητής».

Το φεστιβάλ κλασικού αθλητισμού «Μεσόγεια» αποτελεί μία συνδιοργάνωση των αθλητικών συλλόγων Α.Σ. Ήλιος Σπάτα, Α.Ο. Βάρης Δρομέας, Αμεινίας ο Παλληνεύς ΑΕ Μεσογείων, Δρομείς Κερατέας, του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος, της Περιφέρειας Αττικής, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθηνών.

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία