Δρόμοι μεσαίων αποστάσεων 800μ.
Η Πάμελα Τζελίμο εξέφρασε την πικρία της για τη μεγάλη αναμονή και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Πικραμένη η Πάμελα Τζελίμο για τη δεκαετή αναμονή για το μετάλλιο!

Η Τζελίμο ανέβηκε στην 3η θέση, ενώ το χρυσό μετάλλιο πήγε στη Νοτιοαφρικανή Κάστερ Σεμένια και το ασημένιο στη Ρωσίδα Εκατερίνα Ποϊστόγκοβα.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Πάμελα Τζελίμο εξέφρασε την πικρία της για τη μεγάλη αναμονή και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Η Κενυάτισσα ολυμπιονίκης στα 800μ. το 2008 στο Πεκίνο, ανέβηκε στην 3η θέση στο Λονδίνο, μετά τον αποκλεισμό της Ρωσίδας Μαρίγια Σαβίνοβα.

Η 33χρονη δρομέας παρέλαβε το μετάλλιο την εβδομάδα που πέρασε και μιλώντας στο BBC Africa είπε: «Είναι τόσο οδυνηρό να περιμένω τόσο πολύ για να λάβω ένα μετάλλιο. Το ντόπινγκ είναι μια απειλή που μου κόστισε πολλές ευκαιρίες τόσο για να κερδίσω μπόνους όσο και σε προαγωγές στο χώρο εργασίας μου στην Αστυνομία της Κένυας, όπου έχουμε στόχους σε διεθνείς αγώνες».

Στην Ολυμπιάδα του 2012 η Μαρίγια Σαβίνοβα είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο και πέντε χρόνια μετά ανακοινώθηκε πώς βρέθηκε θετική σε απαγορευμένες ουσίες σε επανέλεγχο. Το ασημένιο μετάλλιο είχε πάρει η Νοτιοαφρικανή Κάστερ Σεμένια, που μετά τον αποκλεισμό αναβαθμίστηκε και παίρνει το χρυσό. Το χάλκινο μετάλλιο, που έγινε ασημένιο πήρε η Ρωσίδα Εκατερίνα Ποϊστόγκοβα και το χάλκινο η Τζελίμο, η οποία είχε τερματίσει 4η.

Φωτογραφία: azsportsimages/ Angelos Zymaras

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία