Διεθνή
Μετά και την υπόθεση της Νατάλια Αντιούχ, από τα 17 μετάλλια που κατέκτησαν οι Ρωσίδες στην Ολυμπιάδα του 2012, έχουν απομείνει 6 μετάλλια!

Ο αποδεκατισμός των Ρωσίδων αθλητριών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012

Μόνο τρεις Ρωσίδες δεν έχουν κατηγορηθεί για ντόπινγκ, η Έλενα Σοκόλοβα, η Έλενα Ισινμπάεβα και η Τατιάνα Αρχίποβα.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Μετά και την υπόθεση της Νατάλια Αντιούχ, από τα 17 μετάλλια που κατέκτησαν οι Ρωσίδες στην Ολυμπιάδα του 2012, έχουν απομείνει 6 μετάλλια!

Μεγαλώνει η λίστα, ενώ έχουν περάσει και 10 χρόνια από τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας στη βρετανική πρωτεύουσα. Οι Ρωσίδες αθλήτριες ήταν πρώτη δύναμη στον στίβο κατακτώντας 17 μετάλλια, από τα οποία 6 χρυσά, 6 ασημένια και 5 χάλκινα. Με τις υποθέσεις ντόπινγκ ο αριθμός τα τελευταία χρόνια έπεφτε και έφθασε να έχουν μείνει 6 αθλήτριες που κρατούν ακόμη τα μετάλλιά τους και μόνο 3 δεν έχουν κατηγορίες για ντόπινγκ!

Μέχρι τώρα σίγουρες μπορούν να νιώθουν η Έλενα Σοκόλοβα που είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο στο μήκος, η Έλενα Ισινμπάεβα που είχε πάρει το χάλκινο στο επί κοντώ, όπως και η Τατιάνα Αρχίποβα που ήταν 3η στο μαραθώνιο. Υπό αμφισβήτηση είναι το χρυσό μετάλλια της Άννα Τσιτσέροβα στο ύψος και τα ασημένια μετάλλια που έχουν πάρει η Τατιάνα Τομάσοβα στα 1.500μ. και η Εκατερίνα Ποϊστόγκοβα στα 800μ. Η τελευταία είχε γίνει πρόταση για ισόβιο αποκλεισμό που «έπεσε» στο CAS και τιμωρήθηκε από το 2015 και μετά. Μάλιστα, μετά τον αποκλεισμό της Σαβίνοβα «αναβαθμίστηκε» και από χάλκινο, πήρε το ασημένιο μετάλλιο.

Τα μετάλλια που έχουν αφαιρεθεί από τις Ρωσίδες

1 Νατάλια Αντιούχ 400μ. εμπόδια

1 Μαρία Σαβίνοβα 800μ.

1 Τατιάνα Λισένκο Σφυροβολία

1 Έλενα Λασμάνοβα 20χλμ. βάδην

1 Ιουλία Ζαρίποβα 3.000μ. στιπλ

2 Όλγα Κανίσκινα 20χλμ. βάδην

2 Ντάρια Πιστσαλνίκοβα Δισκοβολία

2 Εθνική ομάδα 4×400μ.

(Ιουλία Γκούσινα, Αντονίνα Κριβοσάπκα, Τατιάνα Φίροβα, Νατάλια Αντιούχ)

3 Τατιάνα Τσέρνοβα Έπταθλο

3 Γεβγκένια Κολόντκο Σφαιροβολία

3 Σβετλάνα Σκόλινα Ύψος

Ν’ αναφέρουμε ό,τι και στους άνδρες αφαιρέθηκαν και τα δύο χρυσά μετάλλια που είχαν κατακτήσει οι Ρώσοι αθλητές. Του Ιβάν Ούχοφ στο ύψος και του Σεργκέι Κιρντιάπκιν στα 50χλμ. βάδην.

Φωτογραφία: azsportsimages

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία