Διεθνή
Πήγε να αυτοκτονήσει πριν κερδίσει ο χάλκινο μετάλλιο στο Όρεγκον

Πήγε να αυτοκτονήσει πριν κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στο Όρεγκον

Ο Βρετανός σπρίντερ Ματ Χάντσον-Σμιθ αποκάλυψε την προσπάθειά του να αυτοκτονήσει πριν από ένα χρόνο, αφού κέρδισε το χάλκινο στα 400 μέτρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Όρεγκον.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Ματ Χάντσον-Σμιθ αποκάλυψε ότι προσπάθησε να αυτοκτονήσει πέρυσι πριν κατακτήσει το χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Όρεγκον.

Ο Βρετανός σπρίντερ, 27 ετών, τερμάτισε στα μετάλλια στα 400 μέτρα στο Όρεγκον, σηματοδοτώντας την κορύφωση ενός ταραχώδους ταξιδιού που σχεδόν τελείωσε πρόωρα.

Δεν μπορούσε να δει δρόμο προς την ελπίδα το 2021 μετά από τραυματισμούς, ζώντας μακριά στην Αμερική και πιεσμένους από όλα όσα βίωνε.

Πήγε να αυτοκτονήσει πριν κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στο Όρεγκον

Μιλώντας μετά τον αγώνα, είπε: «Όταν είδα το όνομά μου στο ταμπλό ως τρίτος, απλώς έπεσα στο παρκέ γιατί αυτά τα τρία χρόνια ήταν απόλυτη κόλαση.

Προφανώς το 2018 ήταν καλό. Κέρδισα στο Ευρωπαϊκό παρόλο που όλα δεν πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο. Το 2019 έσκισα τον αχίλλειο μου, έσκισα τον οπίσθιο μηρό, χάλασα το ισχίο μου.

Το 2020 ήταν ο Covid. Είχα τεράστια προβλήματα ψυχικής υγείας το 2021. Δεν το γνωρίζουν πολλοί, αλλά έκανα κυριολεκτικά απόπειρα αυτοκτονίας.

Αγωνιζόμουν, γνωρίζοντας ότι πληγωνόμουν όλη την ώρα, πήγαινα σε αγώνες γνωρίζοντας ότι δεν ήμουν 100%. Δεν μπορούσα να κάνω τους Ολυμπιακούς Αγώνες για διάφορους λόγους.

Όλοι όσοι ήταν γύρω μου – ο ατζέντης, ο προπονητής, η οικογένειά μου, η κοπέλα μου – ήταν η καλύτερη υποστήριξη. Αλλά κατά τη διάρκεια του Covid, είχα κολλήσει στην Αμερική μόνος μου.

Λατρεύω την Αμερική, αλλά ήθελα να είμαι με την οικογένειά μου. Ήταν δύσκολο, φίλε. Ήταν ένα συναισθηματικό τρενάκι» κατέληξε ο Βρετανός αθλητής του Στίβου που συγκλόνισε με τα όσα αποκάλυψε.

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Χρήστος Μαγγίνας

Χρήστος Μαγγίνας

Χρήστος Μαγγίνας - Αρθρογραφία