Γενικά
Θορυβημένοι είναι οι αθλητές και προπονητές του τμήματος στίβου του Ολυμπιακού, μετά την ανακοίνωση του συλλόγου για κλείσιμο τμημάτων!

Πάει να σκάσει βόμβα στο τμήμα στίβου του Ολυμπιακού- Στα σκαριά κλείσιμο!

Στην ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού αναφέρεται μεταξύ άλλων η απόφαση «να «θυσιάσουμε» για φέτος τον στόχο του πρωταθλητισμού σε κάποια από τα ατομικά αθλήματα»..

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Θορυβημένοι είναι οι αθλητές και προπονητές του τμήματος στίβου του Ολυμπιακού, μετά την ανακοίνωση του συλλόγου για κλείσιμο τμημάτων!

Μια πραγματική «βόμβα» που έσκασε, καθώς κανείς δεν περίμενε ο ιστορικός σύλλογος να ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια. Ν’ αναφέρουμε ό,τι στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός μπορεί να μιλάει για γενικά κλείσιμο ατομικών αθλημάτων, μιλώντας για μη πρωταθλητισμό, αλλά σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Stivostime ένα από αυτά που είναι στα πλάνα να πληγεί είναι ο στίβος.

Ο Ολυμπιακός, που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, έχοντας πάρει πολλούς τίτλους στους άνδρες. Αν προχωρήσει μια τέτοια ενέργεια, θα «τρίζουν τα κόκαλα» του αείμνηστου Τάκη Βεντίκου. Τέτοια εποχή ο σύλλογος, με επικεφαλής την Στέλλα Νικολαΐδου θα προχωρούσε κανονικά σε μεταγραφές. Μη ξεχνάμε πώς πέρσι ενέταξε στο δυναμικό του τον Εμμανουήλ Καραλή. Που έχει μια πλειάδα πρωταθλητών, όπως τον Δημήτρη Τσιάμη και την Ανδριάνα Φέρρα. Που έχουν φορέσει την «ερυθρόλευκη» φανέλα θρύλοι του αθλητισμού και μια εποχή αποτέλεσε δύναμη έχοντας στις τάξεις του τους Κώστα Κεντέρη, Κατερίνα Θάνου, Μιρέλα Μανιάνι, Φανή Χαλκιά, Πηγή Δεβετζή κ.α.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Stivostime αναμένεται την Παρασκευή να έχουν παρθεί οι οριστικές αποφάσεις. Ελπίδα είναι να μην υλοποιηθεί η ανακοίνωση και να βρεθεί λύση.

Η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ιστορική Λέσχη του συλλόγου μας, στη Μαρίνα Ζέας, η ανοικτή συζήτηση με σκοπό την ενημέρωση των ενεργών Μελών για το μέλλον του Ερασιτέχνη.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κ. Μιχάλης Κουντούρης ενημέρωσε τα παρευρισκόμενα Μέλη για όλα τα θέματα που απασχολούν τον σύλλογο.

Η συζήτηση αφορούσε στον απολογισμό για τα πεπραγμένα της διοίκησης, τις αγωνιστικές επιτυχίες των τμημάτων τα τελευταία 12 χρόνια, από το 2010-2011 έως σήμερα, τόσο στα ομαδικά όσο και στα ατομικά αθλήματα.

Επίσης, αναφορά έγινε στην ίδρυση νέων αθλητικών τμημάτων (Χάντμπολ, Μπάσκετ Γυναικών, Πυγμαχίας, Ταε Κβον Ντο, Κικ Μπόξινγκ, Ξιφασκίας) και την δημιουργία εγκαταστάσεων (Πολεμικών Τεχνών στο  «Γ. Καραϊσκάκης», Τένις στην Ιστορική Λέσχη και στο ΣΕΦ, Προπονητήριο Χάντμπολ  στο ΣΕΦ, Beach Volley στα Βοτσαλάκια, Ιστιοπλοΐας στο Μικρολίμανο).

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αναδείχθηκε η μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε η διοίκηση να ανταπεξέλθει στις πρωτόγνωρες οικονομικές απαιτήσεις που προέκυψαν στην εποχή του κορονοϊού και παρά τις δυσκολίες ο σύλλογος μεγαλούργησε σε αγωνιστικό επίπεδο.

Κατά το διάστημα αυτό της 12ετίας, πανηγυρίσαμε αναρίθμητες επιτυχίες, σπουδαίες διακρίσεις με τις κατακτήσεις πάνω από 100 εγχώριων, αλλά και 8 ευρωπαϊκών τίτλων στα ομαδικά αθλήματα και δεκάδων πρωταθλημάτων στα ατομικά.

Ωστόσο το θέμα των εγκαταστάσεων, παρά τις προσπάθειες και τα βήματα που έχουν πραγματοποιηθεί δεν έχει επιλυθεί οριστικά. Ο Σύλλογος ζημιώνεται από τη μη ύπαρξη οργανωμένων Ακαδημιών που θα στεγάζονται σε εγκαταστάσεις αντάξιες του μεγέθους του σε βασικά του τμήματα.

Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, των capital controls, την επιβολή υψηλής φορολογίας από το 2015-2016 στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, την πανδημία που έφερε κλειστά γήπεδα και τους διακανονισμούς με την εφορία που συνεχώς αυξάνονται.

Ήδη ο Σύλλογος έχει προχωρήσει σε προληπτικές κινήσεις, ώστε να προλάβει αυτό που όλοι βλέπουν να έρχεται. Ιστορικά, ποτέ δεν μας διακατείχε αδυναμία να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε. Το αντίθετο! Η ανάγκη για την εξασφάλιση ισορροπίας, μέσα σε ένα περιβάλλον αστάθειας, μας υποχρεώνει να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στα εκατομμύρια φιλάθλων μας, όσον αφορά την απόφαση να «θυσιάσουμε» για φέτος τον στόχο του πρωταθλητισμού σε κάποια από τα ατομικά αθλήματα.

Πρόκειται για μια απόφαση, που ελήφθη μετά από πολλή σκέψη και έτυχε της αποδοχής από τους παρευρισκόμενους. Αυτή η ομοψυχία, που διήκρινε την σημερινή ανοιχτή συζήτηση, είναι ο οδηγός μας για το μέλλον, το οποίο διαγράφεται λαμπρό για τον Ολυμπιακό. Τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο».

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία