Γενικά
Η Ελίνα Τζένγκο έγραψε την πρώτη της συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά η εμφάνισή της στο Γιουτζίν συνοδεύτηκε από χαμηλή επίδοση.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022: Πήρε το βάπτισμα… με 57,12μ., αλλά εκτός τελικού

Η Τζένγκο με 57,12μ. ήταν 10η στο πρώτο προκριματικό γκρουπ. Μόνο μία αθλήτρια έπιασε το όριο (62,50μ.), η Λιθουανή Λιβέτα Γιασουνάιτε με 63,80μ.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Ελίνα Τζένγκο έγραψε την πρώτη της συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά η εμφάνισή της στο Γιουτζίν συνοδεύτηκε από χαμηλή επίδοση.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αγωνίστηκε στο πρώτο προκριματικό γκρουπ του ακοντισμού και με βολή στα 57,12μ. έμεινε μακριά από το φετινό της ατομικό ρεκόρ. Ήταν 10η στο γκρουπ της και δεν μπόρεσε να προκριθεί στη 12άδα του τελικού. Αργότερα και μετά τη διεξαγωγή του β’ γκρουπ ολοκλήρωσε στην 20η θέση.  Το σημαντικό όμως είναι ότι η ρίπτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ πήρε το βάπτισμα πυρός σε μια μεγάλη διοργάνωση. Η νεαρή πέρσι είχε φθάσει στο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 και στο ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας. Έδειξε ότι όλο το μέλλον είναι μπροστά της. Έτσι και το Γιουτζίν είναι ένα μάθημα για τη συνέχεια. Και μάλιστα, σε περίπου ένα μήνα έχει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο.

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα της ξεκίνησε με 55,44μ., στη δεύτερη προσπάθεια έριξε 57,12μ. και η τρίτη της ήταν άκυρη. Να θυμίσουμε ότι ταξίδεψε στο Γιουτζίν με 65,40μ. που είχε ρίξει στο μίτινγκ στην Οστράβα.

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία