Διεθνή
Για πρώτη φορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου διεξάγεται στη χώρα με τα περισσότερα μετάλλια, στις ΗΠΑ. Στο Όρεγκον, στην πόλη του Γιουτζίν.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή στο Γιουτζίν

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν αναμένεται να πάρουν μέρος περίπου 1.900 αθλητές και αθλήτριες από 192 χώρες. Ο θρυλικός «Bigfoot» είναι η μασκότ της διοργάνωσης.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Για πρώτη φορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου διεξάγεται στη χώρα με τα περισσότερα μετάλλια, στις ΗΠΑ. Στο Όρεγκον, στην πόλη του Γιουτζίν.

Οι ημερομηνίες άλλαξαν από το 2021 για το 2022 λόγω της πανδημίας με τον κορωνοϊό. Σε σχέση και με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, που μεταφέρθηκαν από το 2020 στο 2021. Το επίσημο όνομα της διοργάνωσης είναι «Oregon22». Το θρυλικό στάδιο Hayward Field, ανακατασκευάστηκε και στοίχισε 200 εκατομμύρια δολάρια. Ανάμεσα στις αλλαγές που έγιναν ήταν εννέα διάδρομοι. Επίσης, ευρύχωρα καθίσματα με ανεμπόδιστες οπτικές γραμμές. Η βιωσιμότητα είναι η βασική προτεραιότητα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Στα αγωνίσματα οι αλλαγές αφορούν μόνο το βάδην και τα 50χλμ. που έγιναν 35χλμ. Τα χρηματικά έπαθλα αυξήθηκαν, αλλά και αυξημένη είναι η επιχείρηση αντιντόπινγκ της AIU. Για πρώτη φορά θα υπάρξει νικήτρια ομάδα, εκτός από τα μετάλλια που θα δοθούν στους τρεις πρώτους νικητές- τριες μετά από κάθε τελικό αγωνίσματος

Το Γιουτζίν είναι και η μικρότερη πόλη και στάδιο στην ιστορία της διοργάνωσης. Από την άλλη η πόλη του Όρεγκον είναι ξεχωριστό μέρος στην ιστορία του Παγκόσμιου και Αμερικανικού στίβου. Είναι η «καρδιά» του αθλήματος στις ΗΠΑ. Πουλήθηκαν όλα τα εισιτήρια. Αναμένεται να πάρουν μέρος περίπου 1.900 αθλητές και αθλήτριες από 192 χώρες. Αναμένονται κορυφαίες επιδόσεις και ίσως παγκόσμια ρεκόρ με «μνηστήρες» τον Άρμαντ Ντουπλάντις, τον Ράιαν Κρούζερ και την Σίντνεϊ Μακλάφλιν, αλλά και στη Μικτή σκυταλοδρομία. Οι αγώνες γίνονται χωρίς Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές. Η Άλισον Φίλιξ είναι από τα πρόσωπα των αγώνων με το ρεκόρ συγκομιδής μεταλλίων. Έχει 18 μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, 13 χρυσά, 3 ασημένια και 2 χάλκινα.  Επίσης, για την Αμερικανίδα είναι η 10η διοργάνωση, μία λιγότερη από την Πορτογαλίδα Σουζάνα Φέιτορ που είναι η αθλήτρια με τις περισσότερες συμμετοχές, 11. Στους άνδρες ένας άλλος αθλητής από την Πορτογαλία ο Ζοάο Βιέιρα θα πάρει μέρος στο 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της καριέρας του. Ένα λιγότερο από τον Ισπανό Χέσους Άνχελ Γκαρσία που έχει 13. Ο θρυλικός «Bigfoot» είναι η μασκότ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία