Βάδην
Οχτώ μετάλλια για την εθνική μας ομάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην

Οχτώ μετάλλια για την εθνική μας ομάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα συνεχάρη αθλητές, αθλήτριες και προπονητές

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η εθνική ομάδα βάδην απέδειξε για μία ακόμη φορά τη δυναμική της, καθώς κατέκτησε οχτώ μετάλλια στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, που έγινε σήμερα στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Η ομάδα μας ταξίδεψε στην Τουρκία με 14 αθλητές και αθλήτριες και κατέκτησε συνολικά οχτώ μετάλλια εκ των οποίων τα τέσσερα χρυσά με τους Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ, Όλγα Φιάσκα και Αναστασία Αντωνοπούλου.

Την εξαιρετική της πορεία συνεχίζει η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που με κάθε ευκαιρία δείχνει την πολύ καλή της κατάσταση. Η αθλήτρια ήταν νικήτρια στα 20χλμ. βάδην με 1 ώρα 29.56, που είναι η τρίτη επίδοση της καριέρας της πίσω από το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ (1.28.12) φέτος στη Μελβούρνη και το 1.29.03, που του της χάρισε το χρυσό μετάλλιο στο Μόναχο.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Κυριακή Φιλτισάκου, που ήταν τρίτη στην ίδια απόσταση με 1.34.08 και πέτυχε την δεύτερη επίδοση της καριέρας της. Η αθλήτρια έχει ατομικό ρεκόρ στα 20χλμ. βάδην 1.32.23 από το 2021.

Στα 20χλμ. των Ανδρών ο Κώστας Ντεντόπουλος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 1.29.56, ενώ στην 5η θέση τερμάτισε ο Άνθιμος Κελεπούρης με 1.34.51. Εκτός συναγωνισμού μετείχε στο αγώνισμα ο Ανδρέας Καραγιάννης, ο οποίος τερμάτισε σε 1.34.31.

Η Όλγα Φιάσκα φαίνεται πως βρίσκει το ρυθμό της μετά τα προβλήματα που την κράτησαν πίσω την περασμένη χρονιά. Η νεαρή αθλήτρια ήταν νικήτρια στα 35χλμ. με 2.58.44, επίδοση που βελτιώνει το 2.59.08 που είχε από πέρυσι.

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ ήταν νικητής στο αντίστοιχο αγώνισμα των Ανδρών. Ο έμπειρος αθλητής διένυσε την απόσταση σε 2.37.25 κι έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση ενόψει και τω αγώνων, που ακολουθούν.

Τη δεύτερη θέση στο αγώνισμα κατέλαβε ο Γιάννης Καυκάς με 2.45.19, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ του.

Η Αναστασία Αντωνοπούλου είναι μία από τις αθλήτριες που αναμένεται να διεκδικήσουν το καλοκαίρι τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Η αθλήτρια ήταν σήμερα νικήτρια στα 10χλμ. βάδην με 48.45 επίδοση κοντά στο ατομικό της 48.29, που πέτυχε φέτος στο Άστρος Κυνουρίας. Στην ίδια απόσταση η Σεβαστιανή Ασλανίδου ήταν 5η με 53.07.

Ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Ελισσαίος Μπαρδάκης στα 10χλμ. βάδην Ανδρών Κ18 με 49.38, ενώ έβδομος ήταν ο Γιώργος Κριτούλης στα 10χλμ. Ανδρών Κ20 με 49.16. Στα 5χλμ. των Γυναικών Κ18 η Χρύσα Εσμερλή ήταν 7η με 28.00.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα συνεχάρη αθλητές, αθλήτριες και προπονητές για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα που πέτυχαν.

Διαβάστε επίσης:

Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Αττάλεια: Ατομικό ρεκόρ και χρυσό για την Όλγα Φιάσκα – Χρυσό μετάλλιο για τον Παπαμιχαήλ

Ντρισμπιώτη: Χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Διονύσης Αντωνέλλος

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Δεν μπορώ όμως να αφήσω και μια μεγάλη μου αγάπη, τον Στίβο. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Διονύσης Αντωνέλλος - Αρθρογραφία Facebook of Διονύσης Αντωνέλλος X of Διονύσης Αντωνέλλος