Σκυταλοδρομία 4x100μ.
Ο Τσιζίντου Γιούτζα τιμωρήθηκε με 22 μήνες αποκλεισμό από την AIU και του αφαιρείται το ασημένιο μετάλλιο από πέρσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Τσιζίντου Γιούτζα τιμωρήθηκε με 22 μήνες αποκλεισμό και αφαίρεση του ολυμπιακού μεταλλίου

Η ΑIU διαπίστωσε ότι η χρήση δεν ήταν σκόπιμη, αλλά από κατάποση συμπληρωμάτων και μείωσε την ποινή από 2 χρόνια σε 22 μήνες!

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Τσιζίντου Γιούτζα τιμωρήθηκε με 22 μήνες αποκλεισμό από την AIU και του αφαιρείται το ασημένιο μετάλλιο από πέρσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ποινή στον Βρετανό σπρίντερ ξεκινάει στις 6 Αυγούστου του 2021, καθώς είχε βρεθεί «θετικός» στις απαγορευμένες ουσίες «ostarine» και «S-23» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η βρετανική ομάδα να χάσει το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στην σκυταλοδρομία 4×100μ. Ωστόσο η AIU διαπίστωσε ότι η παραβίαση του κανόνα αντιντόπινγκ δεν ήταν σκόπιμη. «Η AIU και ο Wada ήταν ικανοποιημένοι ότι η παραβίαση του κανόνα αντιντόπινγκ του σπρίντερ δεν ήταν σκόπιμη, ως αποτέλεσμα της κατάποσης μολυσμένου συμπληρώματος και η ισχύουσα διετής περίοδος αποκλεισμού μειώθηκε κατά δύο μήνες λόγω του πόσο έγκαιρα παραδέχθηκε την παράβαση», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Athletics Integrity Union.

Ανακοίνωση βρετανικής ομοσπονδίας

Η Ομοσπονδία στίβου του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε μια ανακοίνωση, μετά την απαγόρευση του Σ. Τζ. Γιούτζα, στην οποία εκφράζει την «εξαιρετική απογοήτευση και θλίψη» για τις ενέργειές του. «Στην UKA δεσμευόμαστε σε μια κουλτούρα που υποστηρίζει την ατομική και συλλογική ευθύνη των αθλητών για καθαρό άθλημα. Ως εκ τούτου, εκφράζουμε την ακραία απογοήτευση και τη λύπη μας που οι ενέργειες του Σ.Τ. Γιούτζα είχαν ως αποτέλεσμα τα μέλη της ομάδας Βρετανίας και Βόρειας Ιρλανδίας να χάσουν τα μετάλλια που δύσκολα κέρδισαν. Η αμέλεια ενός ατόμου να εκπληρώσει τη δέσμευσή του για καθαρό στίβο- μία από τις βασικές υποχρεώσεις της εκπροσώπησης της Βρετανίας και Β. Ιρλανδίας– είχε καταστροφικό αντίκτυπο σε ολόκληρο το πρόγραμμα σκυταλοδρομίας, αλλά όχι περισσότερο από τους άλλους αθλητές που αγωνίστηκαν μαζί με τον Γιούτζα στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων».

Φωτογραφία: azsportsimages

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία