Γενικά
Φέτος διεξάγονται οι Μεσογειακοί Αγώνες στο Οράν. Οι Ιταλοί όμως ετοιμάζονται για την επόμενη διοργάνωση που θα γίνει το 2026 στον Τάραντα.

Ο Τάραντας παρουσίασε το σχέδιο για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2026

Στη διάρκεια εκδήλωσης παρουσιάστηκε το masterplan για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2026.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Φέτος διεξάγονται οι Μεσογειακοί Αγώνες στο Οράν. Οι Ιταλοί όμως ετοιμάζονται για την επόμενη διοργάνωση που θα γίνει το 2026 στον Τάραντα.

Σε συνάντηση που έγινε στο «Salone degli Specchi» του δήμου Τάραντα, παρουσιάστηκε το master plan της διοργάνωσης. Οι 20οι Μεσογειακοί Αγώνες θα γίνουν το 2026 στην πόλη Τάραντας. Η πόλη που βρίσκεται στο Ιόνιο πέλαγος προετοιμάζεται. Μάλιστα, στη συνάντηση συμμετείχαν και άλλοι 21 δήμου της Απουλίας.

Στην εκδήλωση που έγινε ήταν παρών και ο πρόεδρος της CONI Τζιοβάνι Μαλάτζο. Ακόμη ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων Νταβίντε Τιτσάνο. Διευθυντής του «Taranto 2026» είναι ο Έλιο Σανικάρντο.

«Το 2026 θα είναι μια ξεχωριστή χρονιά για τον ιταλικό αθλητισμό», δήλωσε ο πρόεδρος της CONI, Τζιοβάνι Μαλάτζο. «Εκτός από τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες σε Μιλάνο και Κορτίνα, η Ιταλία με τον Τάραντα και την Πούλια θα φιλοξενήσει τους 20ους Μεσογειακούς Αγώνες. Ο δήμος του Τάραντα και όλοι οι τοπικοί δήμοι, χάρη στις δεξιότητες και τη δέσμευση της Οργανωτικής Επιτροπής, θα μπορέσουν να ενισχύσουν την περιοχή. Η οποία μέσω αυτού του πολύ σημαντικού αθλητικού γεγονότος, θα βρει μια εξαιρετική ευκαιρία για προβολή. Και επανεκκίνηση, όσον αφορά την ανάπλαση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Με ικανοποίηση και περηφάνεια μπορώ να πω ότι η Ιταλία θα είναι το 2026 ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην παγκόσμια αθλητική σκηνή», κατέληξε ο Ιταλός αξιωματούχος.

Στο τέλος της παρουσίασης του masterplan οι δήμαρχοι της περιοχής υπέγραψαν κοινό έγγραφο που απευθύνεται στον πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι. Επίσης, στους υπουργούς Μάρα Καρφάνια και Ντανιέλε Φράνκο και στην υφυπουργό Αθλητισμού Βαλεντίνα Βετσάλι. Ζητούν από την ιταλική κυβέρνηση την κατάλληλη οικονομική ενίσχυση, ώστε να διεξαχθούν οι Αγώνες.

Να θυμίσουμε ότι φέτος οι Μεσογειακοί Αγώνες θα διεξαχθούν στο Οράν της Αλγερίας από 25 Ιουνίου ως τις 5 Ιουλίου.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία