Δρόμοι ταχύτητας 400μ
Ο Σπύρος Δουκατέλης μπήκε δυναμικά στην πρώτη του χρονιά στα 400 μέτρα πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ 47.44, αλλά είχε και έναν τραυματισμό.

Ο Σπύρος Δουκατέλης ξεκίνησε στόχους να τρέξει κάτω από 47.00 τα 400μ. και την Εθνική ομάδα 4×400μ.

Ο Σπύρος Δουκατέλης με 47.44 έχει τη δεύτερη επίδοση στην Ελλάδα, ενώ ήταν 2ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Σπύρος Δουκατέλης μπήκε δυναμικά στην πρώτη του χρονιά στα 400 μέτρα πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ 47.44, αλλά είχε και έναν τραυματισμό.

Αυτό τον πήγε πίσω στους στόχους του, που ήταν να κατεβάσει και άλλο το ρεκόρ του. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε κάνει 47.44 νωρίς τον περασμένο Απρίλιο στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα στα Ιωάννινα.

«Ο Σπύρος ήταν στην πρώτη του χρονιά στα 400μ. και πήγε καλά. Έτρεξε νωρίς σε 47.44 και μετά θα μπορούσε να πάει καλύτερα και να κατεβεί τα 47 δευτερόλεπτα. Δεν πήγαμε όμως στη συνέχεια όσο καλά θα θέλαμε. Ήταν και άτυχος γιατί στο Βαλκανικό τον πάτησαν και ήταν τραυματισμένος», δηλώνει στο Stivostime ο προπονητής του Περικλής Χατζηαναστασιάδης. Να θυμίσουμε ότι στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στην Κραϊόβα από ένα λάθος ο Μιχάλης Παππάς πάτησε τον Σπύρο Δουκατέλη και η ομάδα δεν μπόρεσε να τερματίσει. Νωρίτερα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Σκυταλοδρομιών στο Ερζερούμ η ομάδα είχε κάνει 3.09.20.

«Έπρεπε μετά και τη μαγνητική να μείνει περίπου ενάμιση μήνα εκτός. Επέστρεψε όμως στα μέσα Αυγούστου και αρχίσαμε προπονήσεις. Είναι σε καλή κατάσταση και ο στόχος είναι του χρόνου να κατεβεί τα 47 δευτερόλεπτα. Φυσικά στόχος είναι να μπει και στην Εθνική ομάδα στην σκυταλοδρομία 4×400μ., που θα έχει μπροστά της και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων», καταλήγει ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Ο 22χρονος έκανε σπριντ και έχει ατομικά ρεκόρ 10.81 στα 100μ. και 21.68 στα 200μ. Φέτος ήταν δεύτερος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη, πίσω από τον Γιάννη Ντέτσικα.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία