Διεθνή
Ο Ρέιμοντ Εκέβου και τέσσερις άλλοι αθλητές ερευνώνται από τις αμερικανικές αρχές για διαδικτυακή απάτη και αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης.

Ο πρωταθλητής Αφρικής στα 100μ. κατηγορείται για διαδικτυακή απάτη και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης

Ο Ρέιμοντ Εκέβου είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. στο Αφρικανικό Πρωτάθλημα του 2019 στο Ραμπάτ και ήταν δεύτερος με την ομάδα 4x100μ. της Νιγηρίας.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Ρέιμοντ Εκέβου και τέσσερις άλλοι αθλητές ερευνώνται από τις αμερικανικές αρχές για διαδικτυακή απάτη και αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης.

Ο Νιγηριανός σπρίντερ, με τους Ανιεκέμ Ετίμ, Τολουβάνι Αντεμπακίν, Μέρσι Αμπίρε και Εμάνουελ Ίνε είναι ανάμεσα σε αυτούς που δικάζονται από το Περιφερειακό Δικαστήριο στη Βόρεια Τζόρτζια στην Ατλάντα.

Οι πέντε αθλητές από τη Νιγηρία, μαζί με τον Νγκόνι Τσαντίβα από τη Ζιμπάμπουε κατηγορούνται για παράνομο πλούτο. Είχαν στήσει ένα δίκτυο με προγράμματα ρομαντικής απάτης, φιλανθρωπιών και άλλων ειδών διαδικτυακής απάτης. Τα έσοδα μεταφέρθηκαν τόσο εντός των ΗΠΑ και σε διάφορες άλλες χώρες και κυρίως στη Νιγηρία μέσω ενός πολύπλοκου δικτύου με άλλους συνένοχους. Επίσης, κατηγορούνται και για ξέπλυμα χρήματος και αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης 10 ετών. Πάντως, ο Ίνε και ο Αντεμπάκιν σύμφωνα με τον αρμόδιο εισαγγελέα καταδικάστηκαν για μεταφορά χιλιάδων δολαρίων στη Νιγηρία. Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα οι δύο αθλητές ομολόγησαν ένοχοι για παραβιάσεις του ποινικού κώδικα των ΗΠΑ για συμμετοχή σε χρηματικές συναλλαγές σε περιουσιακά στοιχεία που προέρχονταν από συγκεκριμένες παράνομες δραστηριότητες, στέλνοντας δεκάδες χιλιάδες παράνομα αποκτηθέντα έσοδα σε απατεώνες στη Νιγηρία, ως μέρος μιας μεγαλύτερης απάτης αλληλογραφίας, απάτης μέσω εμβάσματος και συνωμοσίας για ξέπλυμα χρήματος.

Ο 23χρονος Ρέιμοντ Εκέβου το 2019 στο Αφρικανικό Πρωτάθλημα στο Ραμπάτ είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. και το ασημένιο στα 4×100μ. με τη Νιγηρία. Την ίδια χρονιά με τους Χακίμ Σόνι Μπράουν, Γκραντ Χόλογουεϊ και Ράιαν Κλαρκ είχαν κερδίσει τον τίτλο στο NCAA στα 4×100μ. Πήγε αρχικά στο πανεπιστήμιο Όραλ Ρόμπερτς στην Οκλαχόμα και μετά στο πανεπιστήμιο στη Φλόριντα. Έχει ατομικό ρεκόρ 9.96.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία