Σφυροβολία
Ο Νικόλας Πολυχρονίου προετοιμάζεται αυτή την εποχή στις ΗΠΑ, όπου σπουδάζει στο πανεπιστήμιο στη Νότια Καλιφόρνια. Θα ρίξει στον κλειστό.

Ο Νικόλας Πολυχρονίου προετοιμάζεται με στόχο το ατομικό ρεκόρ

Ο Νικόλας Πολυχρονίου βρέθηκε κοντά στο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Κάλι, καταλαμβάνοντας την 4η θέση.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Νικόλας Πολυχρονίου προετοιμάζεται αυτή την εποχή στις ΗΠΑ, όπου σπουδάζει στο πανεπιστήμιο στη Νότια Καλιφόρνια. Θα ρίξει στον κλειστό.

Όπως συνηθίζεται αυτή την εποχή για τους ρίπτες, θα πάρουν μέρος σε διάφορους αγώνες στη ρίψη οργάνου (weight throw) για να βοηθήσει το πανεπιστήμιό του. Παράλληλα έχει διαβάσματα, αφού βρίσκεται στο 2ο έτος και μάλιστα, άλλαξε κατεύθυνση και από ψυχολογία, κάνει business.

«Ο Νικόλας πάει καλά στην προετοιμασία του, αν και έχει πολλά διαβάσματα, αφού άλλαξε κατεύθυνση. Θα κάνει κάποιους αγώνες στη ρίψη οργάνου για να βοηθήσει το πανεπιστήμιό του. Δεν θα έρθει στην Ελλάδα τα Χριστούγεννα και θα συνεχίσει διαβάσματα και προπονήσεις στις ΗΠΑ. Έχει και νέο προπονητή, τον Μάρτιν Μάριτς που προσλήφθηκε πρόσφατα στο πανεπιστήμιο. Ο στόχος τη νέα σεζόν είναι να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ και να προσπαθήσει να κυνηγήσει την πρόκριση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Είναι πέντε παιδιά σε υψηλό επίπεδο και θα παλέψουν για τις τρεις θέσεις που οδηγούν στο Εσπού», δήλωσε στο Stivostime ο πατέρας του νεαρού ρίπτη και παλιός μεγάλος πρωταθλητής της σφυροβολίας, Χρήστος Πολυχρονίου.

Ο 19χρονος έκλεισε τη φετινή σεζόν με ατομικό ρεκόρ στη σφύρα (6κ.) 77,72μ. που είχε ρίξει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 στις Σέρρες, όπου είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Μετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Κάλι, όπου έφθασε στον τελικό και μια «ανάσα» από το χάλκινο μετάλλιο, καθώς κατέλαβε την 4η θέση. Με την ανδρική σφύρα έχει 67,76μ. από πέρσι, ενώ φέτος ήταν 8ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε ένα βίντεο από την τελευταία προπόνηση- βολή του Νικόλα Πολυχρονίου

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία