Άλματα
Το διεθνές μίτινγκ αλμάτων στην Καλλιθέα είναι ένα από τα κορυφαία που γίνονται στην Ελλάδα και φέτος θα διεξαχθεί την Τετάρτη 24 Μαΐου.

Ο Μίλτος Τεντόγλου θα επιστρέψει φέτος στο μίτινγκ αλμάτων στην Καλλιθέα

Ο Μίλτος Τεντόγλου το 2021 στο μίτινγκ αλμάτων στην Καλλιθέα είχε πηδήξει στο μήκος 8,60μ. που είναι το ατομικό του ρεκόρ.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Το διεθνές μίτινγκ αλμάτων στην Καλλιθέα είναι ένα από τα κορυφαία που γίνονται στην Ελλάδα και φέτος θα διεξαχθεί την Τετάρτη 24 Μαΐου.

Αν και νωρίς, ήδη θεωρείται σίγουρο ότι ο ολυμπιονίκης μας Μίλτος Τεντόγλου θα επιστρέψει στο φετινό αγώνα στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας. Πέρσι ένα μικροτραυματισμός δεν του επέτρεψε να είναι παρών στον αγώνα, ενώ το 2021, είχε κερδίσει με το εκπληκτικό άλμα στα 8,60μ. που είναι ατομικό του ρεκόρ. Πάντως, φέτος έγινε ίσως ένας από τους καλύτερους αγώνες μήκους στον κόσμο σε μίτινγκ. Μετείχαν σπουδαίοι άλτες, όπως ο Ινδός Σρισανκάρ που ήταν νικητής με 8,31μ. (+1,3) και ο Σουηδός Τόμπιας Μόντλερ που πήρε τη δεύτερη θέση με 8,27μ. (+1,4), που έκανε ατομικό ρεκόρ. Τρίτος ήταν ο Γάλλος Ζουλ Πομερί με 8,17μ. (+0,9) που έκανε μεγάλο ατομικό ρεκόρ, αφού είχε 7,93μ. Καλύτερος Έλληνας ήταν ο Αντώνης Στυλιανίδης με 7,63μ. (-0,4).

Στο μίτινγκ σημειώθηκαν και άλλες επιδόσεις, όπως από την Αμερικανίδα Τόρι Φράνκλιν που πήδηξε στο τριπλούν 14,34μ., η μετέπειτα «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Γιουτζίν. Ακόμη αγωνίστηκε ο Κινέζος «ασημένιος» ολυμπιονίκης στο τριπλούν Γιαμίνγκ Ζου που επικράτησε με 17,22μ.

Έτσι, το μίτινγκ βρέθηκε στην 17η θέση στο ράνκινγκ της World Athletics στα Special μίτινγκ. Στο παρελθόν έχουν έρθει ν’ αγωνιστούν και άλλοι κορυφαίοι αθλητές, όπως η πρωταθλήτρια Ευρώπης, η Σέρβα Ιβάνα Βουλέτα (Σπάνοβιτς).

Το φετινό 13ο Διεθνές Μίτινγκ Αλμάτων, που διοργανώνει ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας και πρόεδρός του είναι ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ και μέλος της ΕΑ Παναγιώτης Δημάκος, είναι αναβαθμισμένο και ανήκει στην κατηγορία Bronze. Ο Φ.Σ. Καλλιθέας καλλιεργεί τον στίβο από το 1991 και κυρίως, την ανάπτυξή του έχοντας ακαδημίες. Φέτος μάλιστα, προστέθηκε και το μίτινγκ ύψους που θα γίνει στο κλειστό μπάσκετ της Καλλιθέας στις 3 Φεβρουαρίου.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία