Σφυροβολία
Ο Μαρκέλο Μέμα είναι ένας από την καλή φουρνιά των Ελλήνων σφυροβόλων που με τον ανταγωνισμό τους έχουν ανεβάσει το επίπεδο του αγωνίσματος.

Ο Μαρκέλο Μέμα θέλει να ρίξει μακριά το 2023 και στο Ευρωπαϊκό Κ23

Πέντε ρίπτες αναμένεται να παλέψουν για τις τρεις θέσεις που οδηγούν στο Εσπού, Ορέστης Ντουσάκης, Γιάννης Κορακίδης, Μαρκέλο Μέμα, Θοδωρής Ζιώγας και Νίκος Πολυχρονίου.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Μαρκέλο Μέμα είναι ένας από την καλή φουρνιά των Ελλήνων σφυροβόλων που με τον ανταγωνισμό τους έχουν ανεβάσει το επίπεδο του αγωνίσματος.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του και οι προπονήσεις του μοιράζονται μεταξύ του ΟΑΚΑ, όπου κάνει τα βάρη και τον Άγιο Κοσμά που γίνονται οι βολές.

Ο 21χρονος ρίπτης είχε καλή παρουσία τη φετινή σεζόν και έριξε με την ανδρική σφύρα 68,83μ. στο μίτινγκ «Σιθώνεια» στη Νικήτη, που είναι και το ατομικό του ρεκόρ. «Κουβαλάει» και άλλες δύο καλές επιδόσεις, 60,45. (5κ.) και 71,30μ. (6κ.). Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη είχε καταλάβει την 7η θέση.

«Η προετοιμασία πάει καλά ως τώρα. Οι στόχοι για τον Μέμα τη νέα χρονιά είναι να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ και ο μεγάλος η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Ουσιαστικά είναι μια σεζόν εφαλτήριο για την κατηγορία ανδρών», δηλώνει στο Stivostime ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, ο προπονητής του νεαρού σφυροβόλου και παλιός μεγάλος πρωταθλητής και κάτοχος του εθνικού ρεκόρ στο αγώνισμα.

Πέρσι ο Μαρκέλο Μέμα είχε αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο Ταλίν και είχε προκριθεί στον τελικό, όπου είχε καταλάβει την 12η θέση.

«Είναι ένα γεμάτο αγώνισμα. Υπάρχουν πέντε ρίπτες με καλές επιδόσεις, που διεκδικούν τις 3 θέσεις για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 και αυτό θα βοηθήσει πολύ το αγώνισμα», συμπληρώνει ο Έλληνας προπονητής.

Είναι γεγονός ότι πέντε Έλληνες αθλητές στην κατηγορία φαίνεται ότι θα «παλέψουν» για τις τρεις θέσεις- με όριο- που μπορούν να μετάσχουν στο Ευρωπαϊκό που θα γίνει στο Εσπού στη Φινλανδία. Είναι οι Ορέστης Ντουσάκης (70,36μ.), Γιάννης Κορακίδης (70,05μ.), Μαρκέλο Μέμα (68,83μ.), Θόδωρος Ζιώγας (66,64μ.) και Νίκος Πολυχρονίου (66,42μ.).

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία