Δισκοβολία
Ένας από τους κορυφαίους Γερμανούς δισκοβόλους, ο Μίχαελ Μέλενμπεκ πέθανε σε ηλικία 52 ετών. Είχε κατακτήσει δύο μετάλλια σε Παγκόσμια.

«Έφυγε» από τη ζωή ο Μίχαελ Μέλενμπεκ

Ο Μίχαελ Μέλενμπεκ είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2001 στο Έντμοντον και το ίδιο χρώμα μεταλλίου το 2005 στο Ελσίνκι.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ένας από τους κορυφαίους Γερμανούς δισκοβόλους, ο Μίχαελ Μέλενμπεκ πέθανε σε ηλικία 52 ετών. Είχε κατακτήσει δύο μετάλλια σε Παγκόσμια.

Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, από μακρά ασθένεια και ο θάνατός του έγινε γνωστό από τον τελευταίο του σύλλογο, Βάτενσαϊντ.

Στην καριέρα του είχε πολλές διακρίσεις, ξεχωρίζουν τα δύο χάλκινα μετάλλια που πήρε στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του 2001 στο Έντμοντον και του 2005 στο Ελσίνκι. Επίσης, το 2002 είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο.

Ο Μίχαελ Φρίντριχ Μέλενμπεκ, όπως ήταν το πλήρες ονοματεπώνυμό του γεννήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου του 1969 στο Βέσελ, που βρίσκεται στη Βεστφαλία. Είχε ατομικό ρεκόρ 67,64μ. που είχε σημειώσει τον Ιούνιο του 2002 σε αγώνα στο Ντόρτμουντ. Είναι ο έβδομος καλύτερος Γερμανός στο αγώνισμα. Η πρώτη του διεθνή συμμετοχή ήταν το 1988 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων στο Σάντμπουρι του Καναδά όπου κατέλαβε την 9η θέση. Το 1999 εκπροσώπησε τη Γερμανία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Σεβίλλη, όπου κατετάγη 6ος, ενώ μετείχε και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Παρίσι, όπου είχε πάρει την 5η θέση. Έχει μετάσχει και σε δύο Ολυμπιάδες το 2000 στο Σίδνεϋ όπου είχε καταταγεί 10ος και στην Αθήνα το 2004 όπου ήταν 20ος. Το 1996 παντρεύτηκε την συναθλήτριά του και πρωταθλήτρια Γερμανίας στη δισκοβολία Άνια Γκίντερ.

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία