Μαραθώνιος
Ο Κώστας Γκελαούζος έκανε πολύ καλή εμφάνιση στον πρώτο του μαραθώνιο της φετινής σεζόν. Έτρεξε στο Βερολίνο σε 2:14.15 και έκανε ατομικό.

Ο Κώστας Γκελαούζος έκανε ατομικό ρεκόρ με 2:14.15 στο μαραθώνιο στο Βερολίνο

Ο Κώστας Γκελαούζος είχε 2:14.44 από το 2020 στο μαραθώνιο στη Βαλένθια. Έγινε ο 5ος καλύτερος Έλληνας, ξεπερνώντας τον Μιχάλη Κούση που είχε 2:14.36.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Κώστας Γκελαούζος έκανε πολύ καλή εμφάνιση στον πρώτο του μαραθώνιο της φετινής σεζόν. Έτρεξε στο Βερολίνο σε 2:14.15 και έκανε ατομικό. 

Ο Έλληνας πρωταθλητής βελτίωσε την ατομική του επίδοση που είναι 2:14.44 από το 2020 στο μαραθώνιο στη Βαλένθια. Ο δρομέας του Σταύρου Καρρέ είχε να τρέξει μαραθώνιο από πέρσι τον Νοέμβριο όταν κέρδισε τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Είναι η δεύτερή του επίδοση που κατεβαίνει τις 2 ώρες 15  στο μαραθώνιο. Ο αθλητής του Παναθηναϊκού είχε και καλό πλασάρισμα, στην 26η θέση. Ήταν μάλιστα, ο έκτος καλύτερος από την Ευρώπη που τερμάτισε τον αγώνα στη γερμανική πρωτεύουσα. Ανέβηκε και 5ος Έλληνας όλων των εποχών ξεπερνώντας τον σπουδαίο Μιχάλη Κούση που είχε 2:14.36 από το 1982 στο Άμστερνταμ.

Να θυμίσουμε ότι ο Κώστας Γκελαούζος είχε πραγματοποιήσει προετοιμασία για περίπου δυόμιση μήνες στο υψόμετρο του προπονητικού κέντρου στο Φλάγκσταφ στην Αριζόνα. Μέσα στο 2022 προτίμησε να ρίξει το βάρος στην προπόνηση και να ξεπεράσει ένα πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε. Αγωνίστηκε μόνο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου στα Τρίκαλα τον περασμένο Φεβρουάριο που ήταν 7ος στα 10χλμ. και τον περασμένο Απρίλιο είχε κερδίσει τον ημιμαραθώνιο στη Ρόδο.

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία