Γενικά
O Καραμαρίνοφ παρέμεινε πρόεδρος στην ΕΑ - Πρώτος αναπληρωματικός ο Δημάκος

O Καραμαρίνοφ παρέμεινε πρόεδρος στην ΕΑ – Πρώτος αναπληρωματικός ο Δημάκος

Στον πρώτο γύρο ο Δημάκος συγκέντρωσε 14 ψήφους κι ήταν έκτος, ενώ στον τρίτο γύρο ήταν πρώτος.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ ανανέωσε την θητεία του στη θέση του προέδρου στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου στις εκλογές που έγιναν σήμερα στο Βελιγράδι.

Ο Βούλγαρος παράγοντας επικράτησε του Τσέχου Λίμπορ Βαρχάνικ και θα συνεχίσει το έργο του στο τιμόνι της ΕΑ. Πρώτο αναπληρωματικό μέλος του συμβουλίου θα είναι ο Παναγιώτης Δημάκος, που μετά από μεγάλη μάχη κι πέντε ψηφοφορίες έμεινε εκτός συμβουλίου για μία θέση.

Σύμφωνα με τη φετινή (νέα) διαδικασία, απευθείας μέλη συμβουλίου εκλεγόταν μόνο όσοι στον πρώτο γύρο συγκέντρωσαν 25 ψήφους. Η διαδικασία συνεχίστηκε για πέντε γύρους με τον Έλληνα παράγοντα, που μετρά ήδη δύο θητείες στην ΕΑ, να μένει εκτός για μία θέση. Μάλιστα στον πρώτο γύρο ο Δημάκος συγκέντρωσε 14 ψήφους κι ήταν έκτος, ενώ στον τρίτο γύρο ήταν πρώτος.

O Καραμαρίνοφ παρέμεινε πρόεδρος στην ΕΑ – Πρώτος αναπληρωματικός ο Δημάκος

Δύο γυναίκες θα έχουν θέση αντιπροέδρου οι Τζέρι Αλεξάντερ (Μ. Βρετανία) και Καρίν Γκρούτ Μοβίν (Σουηδία), ενώ ο τρίτος αντιπρόεδρος θα είναι ο Γάλλος Ζαν Γκαρσία.

Τα 13 μέλη του νέου συμβουλίου

Μπράνκοβιτς (Σερβία), Καρέρας (Γιβραλτάρ), Σαπάδο (Ισπανία), Φάρσεθ (Νορβηγία), Γκιουλάι (Ουγγαρία), Ελεμπό (Βέλγιο), Κιρνόβα (Σλοβεκία), Κέσινγκ (Γερμανία), Μέι (Ιταλία), Μικελάντζε (Γεωργία), Πιλακόβσκι (Νορβηγία), Τειγκαμάγκι (Εσθονία), Βεϊνέσκα – Ζίκοβα (Βόρεια Μακεδονία).

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Διονύσης Αντωνέλλος

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Δεν μπορώ όμως να αφήσω και μια μεγάλη μου αγάπη, τον Στίβο. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Διονύσης Αντωνέλλος - Αρθρογραφία Facebook of Διονύσης Αντωνέλλος X of Διονύσης Αντωνέλλος