Κλειστός Στίβος
Τα όρια πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού - Μήπως το παράκανε η WA;

Γλασκώβη: Τα όρια πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού – Μήπως το παράκανε η WA;

Από τα όρια για τη Γλασκώβη προκύπτει ότι η WA έχει τη διάθεση να καταργήσει τα rankings, διότι απευθύνεται σε... υπεραθλητές.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Τα όρια πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου του 2024 στη Γλασκώβη, ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου.

Απ’ αυτά προκύπτει, χωρίς ίχνος υπερβολής, ότι η WA έχει τη διάθεση να καταργήσει τα rankings, διότι απευθύνεται σε… υπεραθλητές.

Τα όρια, τα οποία θα τα δείτε παρακάτω σε πινακάκι, ισχύουν από 1η Ιανουαρίου, είναι πολύ υψηλά και οι αθλητές θα κληθούν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, προκειμένου να συμμετάσχουν στη μεγάλη διοργάνωση της Σκωτίας.

Για να καταλάβει και ο πιο αδαής τι συμβαίνει, ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ο μοναδικός Έλληνας αθλητής που θα τα έβρισκε βατά (θα αγωνιστεί ούτως ή άλλως επειδή είναι ο κάτοχος του τίτλου στο άλμα εις μήκος).

Βέβαια ο Τεντόγλου δεν είναι κανένας τυχαίος, επομένως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος δυσκολίας για τη συντριπτική πλειοψηφία των αθλητών του στίβου.

Να προστεθεί ότι ο Κωνσταντίνος Δουβαλίδης, η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου έχουν καταγράψει καλύτερα ατομικά ρεκόρ από τα συγκεκριμένα όρια.

Με την απαραίτηση σημείωση, όμως, ότι αυτές οι διακρίσεις είχαν επιτευχθεί πριν από χρόνια, όπερ σημαίνει πως ουδείς εξ αυτών θα πρέπει να αισθάνεται σιγουριά για την πρόκριση.

Περιττό να σχολιαστεί ότι τα όρια για τη Γλασκώβη είναι πολύ υψηλότερα από εκείνα που είχαν οριστεί για το Βελιγράδι τον Μάρτιο του 2022.

Επί της ουσίας, το ranking θα κρίνει τι αποστολή θα έχει η Ελλάδα στην διοργάνωση.

Τα όρια για τη Γλασκώβη

Όρια Γλασκώβη

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Δανάη Τριανταφυλλίδου

Δανάη Τριανταφυλλίδου

Συνεργάζομαι με το Stivostime.GR από το 2022. Γράφω για τον Στίβο, Media, Viral κι όχι μόνο. Δεν έχω καλή σχέση με τα social, αλλά τα χρησιμοποιώ συχνά. Μου αρέσει να γράφω τα άρθρα μου σφαιρικά και να αναδεικνύω όλες τις πτυχές της είδησης. Μου αρέσουν τα reality games κι ο αθλητισμός.

Δανάη Τριανταφυλλίδου - Αρθρογραφία