Δρόμοι ταχύτητας 100μ.

Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος στα «Τοφάλεια» στο δρόμο… για το Μόναχο

Για τον Γιάννη Νυφαντόπουλο η σεζόν κυλάει εξαιρετικά με το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες και ατομικό ρεκόρ με 10.28 στα 100μ.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Για τον Γιάννη Νυφαντόπουλο, όπως και για τους περισσότερους πρωταθλητές η σεζόν κρατάει πολύ, καθώς υπάρχει και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ο «χάλκινος» Μεσογειονίκης βρίσκεται στις θέσεις πρόκρισης ως μέλος της Εθνικής ομάδας σκυταλοδρομίας 4×100μ.

Έτσι, με την επιστροφή του από το Οράν, συνεχίζει τις προπονήσεις.

«Οι Μεσογειακοί Αγώνες ήταν για μένα αγώνας- στόχος τη φετινή σεζόν. Χαίρομαι που συνδυάστηκε το χάλκινο μετάλλιο με ατομικό ρεκόρ. Ήταν κάτι που περίμενα. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη και στον προκριματικό πήγα γρήγορα τα πρώτα τριάντα μέτρα για να ενεργοποιηθώ. Όμως πριν από τον τελικό είχα θα έλεγα κάποιες ανασφάλειες. Το ζέσταμα που έκανα δεν ήταν καλό και δεν βγήκε η επίδοση που θα ήθελα. Ήξερα όμως ότι έχω το ρεκόρ και ευτυχώς βγήκε στην Αλγερία. Τώρα συνεχίζω τις προπονήσεις. Ο επόμενος αγώνας μου θα είναι στα «Τοφάλεια» στην Πάτρα. Έψαχνα κάποιο μίτινγκ στο εξωτερικό, αλλά δύσκολα βρίσκεις και να είναι κατηγορίας τουλάχιστον C. Ήθελα να κυνηγήσω μια καλή επίδοση στα 100μ. για το ράνκινγκ για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Όμως δεν είναι εύκολο. Έχουμε όμως μπροστά μας την πρόκληση με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4×100μ. Έχουμε πάει καλά ως τώρα και θέλουμε μια καλή παρουσία στο Μόναχο», δηλώνει στο Stivotime ο Έλληνας πρωταθλητής.

Ο σπρίντερ του Περικλή Χατζηαναστασιάδη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κέρδισε με 10.39 και ήταν η 5η συνεχόμενη νίκη του στη διοργάνωση.

Στους Μεσογειακούς Αγώνες κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο τερματίζοντας σε 10.28 που είναι ατομικό του ρεκόρ.

Στα 100μ. βρίσκεται στην 41η θέση στο ράνκινγκ «Road to Munich» και προκρίνονται 36. Φυσικά είναι άγνωστο πόσοι θα πάνε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, οπότε και η πρόκριση είναι ναι μεν δύσκολη, αλλά «ανοιχτή».

Από την άλλη η Ελλάδα στα 4×100μ. είναι στην 12η θέση και «αγκαλιά» με την πρόκριση, καθώς στο Μόναχο μετέχουν 16 ομάδες.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία