Ημιμαραθώνιος
Ο Φρέντι Όβετ μπορεί να μην ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του και να πήρε τον δικό του δρόμο στην ποδηλασία, αλλά του αρέσει να τρέχει!

Ο επαγγελματίας ποδηλάτης Φρέντι Όβετ, γιος του Στιβ έτρεξε στον ημιμαραθώνιο στη Βαλένθια

Ο Φρέντι Όβετ στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου στη Νέα Υόρκη είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Φρέντι Όβετ μπορεί να μην ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του και να πήρε τον δικό του δρόμο στην ποδηλασία, αλλά του αρέσει να τρέχει!

Άλλωστε με το τρέξιμο ξεκίνησε, αλλά στη συνέχεια τον κέρδισε η ποδηλασία. Ο γεννημένος στο Ντάμφρις της Σκοτίας, Αυστραλός αθλητής, είναι γιος του σπουδαίου παλιού Βρετανού δρομέα Στιβ Όβετ. Που έγραψε τη δική του ιστορία στις μεσαίες αποστάσεις τη δεκαετία ’70 και ’80 και έφθασε στην κατάκτηση δύο μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980 στη Μόσχα. Είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο στα 800μ. και το χάλκινο στα 1.500μ.

Ο Φρέντι ξεκίνησε να κάνει στίβο, αγωνίστηκε σε διεθνείς αγώνες για τρία χρόνια από το 2010 ως το 2012 και μετά αποφάσισε να επικεντρωθεί στο ποδήλατο. Είναι επαγγελματίας ποδηλάτης και αγωνίζεται με την ομάδα L39ION του Λος Άντζελες. Φέτος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην ποδηλασία δρόμου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Νέα Υόρκη. Ο 28χρονος όποτε μπορεί συνεχίζει να τρέχει. Την περασμένη Κυριακή έτρεξε τον πρώτο του ημιμαραθώνιο στη Βαλένθια και τερμάτισε με χρόνο 71.44. Πέρσι είχε πάρει μέρος στο μαραθώνιο στο Λος Άντζελες και είχε τερματίσει σε 2:48.55. Ν’ αναφέρουμε ό,τι έχει ατομικά ρεκόρ στα 800μ. 1.53.21 και στα 1.500μ. 3.59.79.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία