Ημιμαραθώνιος
Η Κοστάνζε Κλοστερχάλφεν έκλεψε την παράσταση στον ημιμαραθώνιο που έγινε στη Βαλένθια κερδίζοντας στο ντεμπούτο της με επίδοση 65.41.

Κίμπιγουοτ Κάντι και Κοστάνζε Κλοστερχάλφεν νικητές στον ημιμαραθώνιο στη Βαλένθια

Στον ημιμαραθώνιο στη Βαλένθια στους άνδρες νικητής ήταν ο Κενυάτης Κίμπιγουοτ Κάντι με 58.10.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Κοστάνζε Κλοστερχάλφεν έκλεψε την παράσταση στον ημιμαραθώνιο που έγινε στη Βαλένθια κερδίζοντας στο ντεμπούτο της με επίδοση 65.41.

Η Γερμανίδα πρωταθλήτρια ήταν εντυπωσιακή και πέτυχε την 3η καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη όλων των εποχών. Ουσιαστικά βρίσκεται πίσω από δύο πρώην αθλήτριες της Αιθιοπίας που ζουν και έχουν υπηκοότητες ευρωπαϊκών χωρών. Την Ολλανδή Σιφάν Χασάν (65.15) και την Γερμανίδα Μιλάτ Γίσακ Κετζέτα (65.18).

Η Κοστάνζε Κλοστερχάλφεν, που έκανε την προετοιμασία της στην Κένυα, πριν ταξιδέψει στην Ισπανία, είχε κατακτήσει φέτος το χρυσό μετάλλιο στα 5.000μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο.

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα στη Βαλένθια, δεύτερη ήταν η Τσίγκι Γκεμπρεσελάμα από την Αιθιοπία με 65.46 και τρίτη η συμπατριώτισσά της Χάουϊ Φέισα Γκέτζια με 66.00.

Στους άνδρες το φαβορί, ο Κίμπιγουοτ Κάντι κέρδισε, αλλά δεν πέτυχε ρεκόρ. Ο Κενυάτης δρομέας τερμάτισε πρώτος σε 58.10. Έχει ατομικό ρεκόρ 57.32 από τον ημιμαραθώνιο του 2020 στη Βαλένθια. Δεύτερος τερμάτισε ο Αιθίοπας Γόμιφ Κεγέλτσα με 58.32 και τρίτος ο Κενυάτης Ντάνιελ Κιμπέτ Ματέικο με 58.40.

Φωτογραφία: European Athletics

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία