Άλμα τριπλούν
Το απόγευμα της Δευτέρας ο Δημήτρης Τσιάμης θα μπει για έκτη φορά στην καριέρα σε στάδιο για να συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού.

Ο Δημήτρης Τσιάμης είναι έτοιμος για το έκτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της καριέρας του

Ο Δημήτρης Τσιάμης στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2018 στο Βερολίνο είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Το απόγευμα της Δευτέρας ο Δημήτρης Τσιάμης θα μπει για έκτη φορά στην καριέρα σε στάδιο για να συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού.

Έχοντας ήδη κλείσει τα 40 του χρόνια θα κληθεί να διαχειριστεί τη συμμετοχή του σε ένα σπουδαίο γεγονός, με τον ίδιο τρόπο που έκανε και πριν δεκαπέντε χρόνια. Η επίτευξη της διάκρισης ήταν πάντα το ζητούμενο για εκείνον, έστω κι αν το πρώτο του μετάλλιο σε μια μεγάλη διοργάνωση ήρθε το 2018 στο Βερολίνο.

«Το 2018 στο Βερολίνο δε σκεφτόμουν το μετάλλιο. Ποτέ δε σκεφτόμουν το μετάλλιο. Πάντα έμπαινε για να κάνω το καλύτερο. Ούτε και τώρα το σκέφτομαι, παρότι θεωρητικά είμαι σε θέση να κυνηγήσω ένα άλμα που θα με πάει ψηλά. Αυτό που σκέφτομαι είναι να κάνω ένα καλό άλμα στον προκριματικό, που θα μου δώσει την πρόκριση στον τελικό. Αν αυτό συμβεί θα έχω πετύχει τον πρώτο μου στόχο. Θεωρώ πως είμαι σε θέση να κυνηγήσω άλματα λίγο κάτω από τα 17,00 μ. ή στα 17,00 μ., επιδόσεις που δίνουν μετάλλιο. Σε κάθε περίπτωση προέχει ο προκριματικός», είπε ο Δημήτρης Τσιάμης, που στο Μόναχο θα συμπληρώσει έξι συμμετοχές σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και θα φτάσει τον Κώστα Φιλιππίδη στη σχετική λίστα των Ελλήνων με τις περισσότερες παρουσίες στη διοργάνωση. Ο αθλητής του Παναγιώτη Μαρκιανίδη μετέχει σε ένα αγώνισμα, όπου η χώρα μας εκπροσωπείται με τρεις αθλητές. «Τόσο ο Ανδρέας Πανταζής, όσο και ο Νίκος Ανδρικόπουλος είναι ικανοί αθλητές και μπορούν να κάνουν άλματα που θα τους βάλουν στον τελικό. Με τα παιδιά είμαστε φίλοι μιλάμε για το τριπλούν. Βέβαια εγώ δεν είμαι τόσο καλός στην τεχνική για να τους διορθώσω, ωστόσο πολλές φορές τους συμβουλεύω για θέματα που έχουν να κάνουν με το αγώνισμα μας».

Ο Τσιάμης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που θα κάνουν όλοι οι αθλητές στη διάρκεια του αγώνα. «Το σημαντικό είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό βάσει των δυνατοτήτων μας. Σίγουρα τα μετάλλια κάνουν τη διαφορά, ωστόσο ο καθένας θέτει τους προσωπικούς του στόχους και είναι σημαντικό να τους ξεπερνά. Αν καταφέρω να κάνω στο Μόναχο το άλμα που μπορώ, δε θα έχει σημασία η θέση που θα καταλάβω», κατέληξε.

Η παρουσία του Τσιάμη σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού

2018 3ος 16,79 μ. Βερολίνο
2016 22ος 16,16 μ. (πρ.) Άμστερνταμ
2014 10ος 16,39 μ. Ζυρίχη
2012 9ος 16,52 μ. Ελσίνκι
2010 13ος 16,31 μ. Βαρκελώνη

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία