Ρίψεις
Ο Βέστεϊν Χαφστέινσον αφήνει την προπονητική και τους αθλητές του Ντάνιελ Σταλ, Σιμόν Πέτερσον και Φάνι Ρους και επιστρέφει στην Ισλανδία.

Ο Χαφστέινσον αφήνει την προπονητική και τους Σταλ, Πέτερσον και Ρους

Ο Χαφστέινσον είχε οδηγήσει τον Ντάνιελ Σταλ και τον Σιμόν Πέτερσον στην κατάκτηση του χρυσού και ασημένιου μεταλλίου αντίστοιχα στη δισκοβολία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Βέστεϊν Χαφστέινσον αφήνει την προπονητική και τους αθλητές του Ντάνιελ Σταλ, Σιμόν Πέτερσον και Φάνι Ρους και επιστρέφει στην Ισλανδία.

Ο έμπειρος τεχνικός, που οδήγησε σε πολλές διακρίσεις τους αθλητές του, όπως στο χρυσό μετάλλιο τον Ντάνιελ Σταλ στη δισκοβολία στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, αποφάσισε να αποχωρήσει από την προπονητική. Ο 62χρονος θα επιστρέψει στην πατρίδα του, μετά από μεγάλη καριέρα, και αναλαμβάνει πόστο στην Ολυμπιακή Επιτροπή της πατρίδας του.

«Είναι φυσικά πολύ λυπηρό που φεύγει ο Βέστεϊν, η ιδέα ήταν ότι θα επενδύσουμε μαζί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Αλλά την ίδια στιγμή είναι ακόμα πολύ φυσικό, έχει δουλέψει μαζί μου για δώδεκα χρόνια και τώρα αποφάσισε να επιστρέψει στην Ισλανδία και να ξεκινήσει από την αρχή. Όταν μου το είπε για πρώτη φορά, έμεινα σχεδόν άφωνος, αλλά όσο περισσότερο μιλούσε γι’ αυτό, τόσο πιο ξεκάθαρο γινόταν», δήλωσε ο Σουηδός παγκόσμιος πρωταθλητής της δισκοβολίας το 2019, Ντάνιελ Σταλ.

Ο Χαφστέισον θα εργαστεί ως διευθυντής υψηλού αθλητισμού στην Ολυμπιακή Επιτροπή της Ισλανδίας. Ο άλλος Σουηδός πρωταθλητής στο δίσκο, ο Σιμόν Πέτερσον, «ασημένιος» ολυμπιονίκης στο Τόκιο, αποφάσισε να αφήσει το Βάξο για το Σίκσαμπρι, που είναι το σπίτι του και θα γυμνάζεται με τον Χένρικ Βένμπεργκ, όπως ενημέρωσε το «SVT».

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία