Δέκαθλο
Δύο 24χρονοι, ο Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης και ο Άρης Περιστέρης, απειλούν το πανελλήνιο ρεκόρ στο δέκαθλο που κατέχει ο Μάκης Κορκίζογλου,

Ο Άρης Περιστέρης ετοιμάζεται τη νέα σεζόν για να σπάσει το φράγμα των 8.000 βαθμών στο δέκαθλο

Ο Άρης Περιστέρης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο δέκαθλο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στην Κραϊόβα με 7.887μ. Έγινε ο 3ος καλύτερος Έλληνας όλων των εποχών.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Δύο 24χρονοι, ο Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης και ο Άρης Περιστέρης, απειλούν το πανελλήνιο ρεκόρ στο δέκαθλο που κατέχει ο Μάκης Κορκίζογλου,

Ο πρώτος έπιασε φέτος τους 7.917 βαθμούς και ο δεύτερος τους 7.887 βαθμούς. Ο ένας ζει και σπουδάζει στις ΗΠΑ και ο άλλος στην Αθήνα. Οι δυο τους πλησίασαν το ρεκόρ με 8.069β. που είχε σημειώσει ο Κορκίζογλου το 2000.

Ο Άρης Περιστέρης είναι γιος παλιών πρωταθλητών του ακοντισμού, που είναι και προπονητές του. Ανήκει στον ΓΑΣ Παιανίας και τη φετινή χρονιά άφησε το στίγμα του στα σύνθετα αγωνίσματα.

Στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα που έγινε στην Κραϊόβα είχε εντυπωσιακή παρουσία κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο με 7.887β. «Ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση, θα μπορούσα να σπάσω και το πανελλήνιο ρεκόρ», λέει στο Stivotime ο Έλληνας πρωταθλητής. «Κύλησε ιδανικά για μένα η φετινή χρονιά. Ότι ήταν να πετύχω το έκανα. Ατομικό ρεκόρ και 3ος όλων των εποχών. Κέρδισα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Το μόνο ήταν πως η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ήταν πολύ δύσκολο να την πετύχω. Χρειάζεται να έχουμε αγώνες στο εξωτερικό για να μπορέσουμε να προκριθούμε μέσω του ράνκινγκ. Και οι θέσεις είναι λίγες στα σύνθετα αγωνίσματα. Τώρα έχω ξεκινήσει την προετοιμασία μου για τη νέα χρονιά με το κίνητρο να κυνηγήσω να σπάσω το φράγμα των 8.000 βαθμών και να σπάσω το πανελλήνιο ρεκόρ. Το σημαντικό είναι να είμαι υγιής», κατέληξε ο αθλητής που σπουδάζει Μηχανικός Πληροφορικής.

Στον αγώνα στην Κραϊόβα που έκανε το ρεκόρ, πέτυχε ατομικά σε πέντε αγωνίσματα. 51.38 στα 400μ., 4.34.23 στα 1.500μ., 15.14 στα 110μ. εμπόδια, 45,63μ. στη δισκοβολία και 68,14μ. στον ακοντισμό. Στα υπόλοιπα πέντε έχει: 11.28 στα 100μ. (σ.σ. το πέτυχε φέτος στη Νάξο), 1,98μ. στο ύψος (2019 στην Πάτρα), 5,05μ. στο επί κοντώ (φέτος στη Θεσσαλονίκη), 7,15μ. στο μήκος (2019 στη Νάξο) και 14,10μ. στη σφαιροβολία (από φέτος στη Νέα Σμύρνη). Αν αθροιστούν οι βαθμοί από τις ατομικές του επιδόσεις, το σύνολο είναι 8.312β.

Να σημειώσουμε ότι ο Άρης Περιστέρης είναι και εκείνος στην στήριξη των αθλητών που δεν είναι στον σχεδιασμό, αλλά έχει κερδίσει τον πανελλήνιο τίτλο και θα πάρει έξοδα προετοιμασίας από τον ΣΕΓΑΣ.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία