Ακοντισμός
Η Κάρα Γουίνγκερ είχε μια πολύ καλή φετινή σεζόν, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και κερδίζοντας και το διαμάντι.

Δεν το μετανιώνει που σταματάει η Κάρα Γουίνγκερ!

Η Κάρα Γουίνγκερ στο Diamond League στις Βρυξέλλες έριξε 68,11μ., που είναι ρεκόρ ΗΠΑ και η καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Κάρα Γουίνγκερ είχε μια πολύ καλή φετινή σεζόν, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και κερδίζοντας και το διαμάντι.

Όμως δεν αλλάζει την απόφασή της, να αποχωρήσει στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς από την ενεργό δράση. Η Αμερικανίδα το είχε αποφασίσει από την αρχή και παρότι έδειξε πως μπορεί να έχει συνέχεια, δεν θα συνεχίσει. Μιλώντας και στην επίσημη ιστοσελίδα της World Athletics, το ερώτημα από τους «οπαδούς» και φιλάθλους είναι «είσαι σίγουρη ότι θες να αποχωρήσεις;». Η απάντηση είναι «ναι» για την 36χρονη και δεν το μετανιώνει. Δεν είναι μόνο το ασημένιο μετάλλιο που πήρε στο Γιουτζίν στον ακοντισμό, αλλά στο Diamond League στις Βρυξέλλες έριξε 68,11μ. Πέτυχε ατομικό ρεκόρ, ρεκόρ ΗΠΑ και την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Στη συνέχεια κέρδισε τον τελικό της σειράς Diamond League στη Ζυρίχη. «Είμαι χαρούμενη που αποχωρώ. Μου πήρε 12 χρόνια να σπάσω το ατομικό μου ρεκόρ και δεν θα περιμένω άλλα 12. Το να σπάσω το ατομικό του ρεκόρ ήταν το τελευταίο τσεκ που έκανε το κουτί. Με όλες τις δυσκολίες που είχα στην καριέρα μου, μέρος μου πιστεύει ότι δεν θα συμβεί ξανά. Είμαι τόσο ευγνώμων να ξέρω ότι αυτή είναι η τελευταία όλων σεζόν», είπε μεταξύ άλλων η Κάρα Γουίνγκερ.

Η ρίπτρια από το Σιάτλ έχει κερδίσει ένα χρυσό μετάλλιο στους Παναμερικανικούς Αγώνες στη Λίμα το 2019 και ένα ασημένιο στην ίδια διοργάνωση το 2015 στο Τορόντο. Επίσης, είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο στο ηπειρωτικό το 2018 στην Οστράβα. Η Κάρα Γουίνγκερ, είναι η πρώην Πάτερσον, η οποία παντρεύτηκε το 2014 τον Ράσελ Γουίνγκερ.

Φωτογραφία: Facebook Kara Winger

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία