Η Μαλάικα Μιχάμπο ήταν η πρωταγωνίστρια στο μίτινγκ του Ντίσελντορφ. Η Γερμανίδα κέρδισε στο μήκος με 6,96μ. Κορυφαία επίδοση στον κόσμο.

Η ολυμπιονίκης του μήκους στο Τόκιο σημείωσε το άλμα στην έκτη και τελευταία της προσπάθεια. Μάλιστα, μετά και το πέμπτη προσπάθεια προηγούνταν η Φιλίππα Φωτοπούλου. Τελικά η Κύπρια πρωταθλήτρια με 6,42μ. κατέλαβε την τρίτη θέση, πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση. Δεύτερη ήταν η Ουγγαρέζα Νταϊάνα Λέστι με 6,53μ. που είναι ατομικό της ρεκόρ και το πέτυχε και εκείνη στην τελευταία της προσπάθεια.

Σε ό,τι αφορά τη Μιχάμπο, που πέτυχε και ρεκόρ μίτινγκ, έδειξε τα δόντια της εν όψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού στο Βελιγράδι. Η Μιχάμπο με τα 6,96μ., έχει με διαφορά την επίδοση της χρονιάς, αφού ακολουθεί η Σέρβα Ιβάνα Βουλέτα με 6,85μ. από το μίτινγκ στο Βελιγράδι. Ν’ αναφέρουμε ό,τι το ατομικό ρεκόρ της Μιχάμπο είναι 7,07μ.

Στα υπόλοιπα αποτελέσματα του μίτινγκ είχαμε τη νίκη του Γερμανού Μπο Κάντα Λίτα Μπέρε στο επί κοντώ με 5,81μ., που είναι ατομικό του ρεκόρ. Στα 60μ. γυναικών κέρδισε η Πολωνή Έβα Σβόμποντα σε 7.10 και στους άνδρες ο Ιβοριανός Άρθουρ Σισέ σε 6.56. Στα 60μ. εμπόδια ανδρών πρώτος ήταν ο Κύπριος Μίλαν Τραΐκοβιτς με 7.64 και στις γυναίκες η Ολλανδή Ναντίν Φίσερ με 7.93. Στις σειρές είχε τρέξει η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Ελισάβετ Πεσιρίδου που έκανε 8.30 φετινό ρεκόρ.

Φωτογραφία: azsportsimages/ Nassos Triantafyllou