Άλμα εις μήκος
Ο Άντριου Χάουι ανακοίνωσε και επίσημα την αποχώρησή του από την ενεργό δράση. Είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος στο Γκέτεμποργκ.

Κρέμασε τα σπάικ του ο Άντριου Χάουι

Ο Άντριου Χάουι κατέκτησε ακόμη χρυσό στο Ευρωπαϊκό κλειστού του 2007, χάλκινο στο Παγκόσμιο κλειστού του 2006 και ασημένιο στο Παγκόσμιο ανοιχτού του 2007.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Άντριου Χάουι ανακοίνωσε και επίσημα την αποχώρησή του από την ενεργό δράση. Είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος στο Γκέτεμποργκ.

Ο 37χρονος με μήνυμά του στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media έγραψε: «Έκανα αυτή την επιλογή γιατί θέλω να ανακαλύψω τον εαυτό μου ακόμα περισσότερο ως άνθρωπος και όχι μόνο ως αθλητής. Δεν θα σταματήσω ποτέ την προπόνηση, ο αθλητισμός θα είναι πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου και δεν θα φύγω ποτέ από αυτό το περιβάλλον. Πάντα ήμουν πολύ επιλεκτικός με τον εαυτό μου, αλλά κάποια στιγμή ένιωσα σαν να μην είχα ποτέ χρόνο να επεξεργαστώ όλα όσα είχα κάνει. Σαν να μην είχα πετύχει ποτέ τον πραγματικό μου στόχο, που ήταν να κερδίσω τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ο Ιταλός άλτης είχε κερδίσει τον ευρωπαϊκό τίτλο το 2006 στο Γκέτεμποργκ. Στην καριέρα του είχε και άλλες διακρίσεις. Ξεχωρίζουν το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2007 στην Οσάκα, το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού του 2006 στη Μόσχα και το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού του 2007 στο Μπέρμιγχαμ. Γεννήθηκε το 1985 στο Λος Άντζελες και το 1992 μετακόμισε στο Ριέτι. Το ατομικό του ρεκόρ στο μήκος είναι 8,47μ.

Φέτος έκανε ένα μόνο αγώνα που αποτέλεσε και τον τελευταίο του, στις 18 Ιουλίου του 2022 στο Ριέτι, όπου έτρεξε 200μ. σε 21.66.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία