Άλμα εις ύψος
Η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ θα ζήσει στη Γερμανία και την πόλη Έμπερσταντ, αφού αποφάσισε λόγω και του πολέμου στην Ουκρανία να μην επιστρέψει.

Κάτοικος Γερμανίας η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ

Η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ έκλεισε τη φετινή σεζόν με το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ θα ζήσει στη Γερμανία και την πόλη Έμπερσταντ, αφού αποφάσισε λόγω και του πολέμου στην Ουκρανία να μην επιστρέψει.

Η Ουκρανή πρωταθλήτρια μετά την εισβολή των Ρώσων στην πατρίδα της έφυγε στα μέσα Μαρτίου για τη Γερμανία. Είχε σαν κέντρο, λόγω του χορηγού της, το Χερτζογκενάουραχ για την προετοιμασία της και να ταξιδεύει για τους αγώνες. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι έφθασε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο ύψος. Το αφιέρωσε τον ουκρανικό λαό.

Τώρα που ολοκληρώθηκε η σεζόν θα παραμείνει στη Γερμανία και μετακόμισε στην πόλη Έμπερσταντ, γνωστή για την αμπελουργία της και το μίτινγκ ύψους. Έναν παραδοσιακό αγώνα που γίνεται πολλά χρόνια και η Μάχουτσικ είχε μετάσχει όταν ήταν 16 ετών. Το Έμπερσταντ είναι στην περιοχή του Χάιλμπρον, κοντά στην πόλη Στουτγάρδη. Μπορεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν να πήρε το ασημένιο μετάλλιο, όμως κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο. Επίσης, κέρδισε τη σειρά Diamond League στη Ζυρίχη και πήδηξε 2,05μ., ισοφαρίζοντας το εθνικό ρεκόρ. Μαζί της μετακόμισαν στο Έμπερσταντ η προπονήτριά της Τατιάνα Στεπάνοβα με τον σύζυγό της και το γιο τους.

Φωτογραφία: azsportsimages/ Nassos Triantafyllou

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία