Διεθνή
Τρεις Ρώσοι αθλητές τιμωρήθηκαν για ντόπινγκ. Ανάμεσά τους η Γεβγκένια Κολόντκο, που χάνει το ασημένιο μετάλλιο από το Ευρωπαϊκό του 2014.

«Καμπάνα» σε τρεις Ρώσους αθλητές- Χάνει το μετάλλιο από το Ευρωπαϊκό του 2014 η Γεβγκένια Κολόντκο

Η Γενγκένια Κολόντκο είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στη σφαιροβολία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2014 στη Ζυρίχη.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Τρεις Ρώσοι αθλητές τιμωρήθηκαν για ντόπινγκ. Ανάμεσά τους η Γεβγκένια Κολόντκο, που χάνει το ασημένιο μετάλλιο από το Ευρωπαϊκό του 2014.  

Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό από τις 11 Ιανουαρίου και όλα τα αποτελέσματά της από 4 Ιουλίου του 2012 μέχρι 2 Ιουλίου του 2016 ακυρώνονται. Αυτό σημαίνει ότι χάνει το ασημένιο μετάλλιο από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2014. Είχε τιμωρηθεί ξανά για ντόπινγκ από τον Ιούλιο του 2016 ως τον Ιούλιο του 2018.

Στη Ζυρίχη το χρυσό μετάλλιο είχε κατακτήσει η Γερμανίδα Κριστίνα Σβάνιτις, ενώ το ασημένιο μετάλλιο θα πάει τώρα στην 3η της διοργάνωσης, Ουγγαρέζα Ανίτα Μάρτον και το χάλκινο μετάλλιο στην Λευκορωσίδα Ιουλία Λέαντσιουκ, που ήταν 4η.

Άλλοι δύο Ρώσοι αθλητές τιμωρήθηκαν από την AIU για χρήση απαγορευμένων ουσιών σύμφωνα με αποδεικτικά στοιχεία από το εργαστήριο στη Μόσχα.

Η Έλενα Τσουράκοβα, που είχε πάρει μέρος στα 400μ. εμπόδια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο και η δισκοβόλος Εκατερίνα Στρόκοβα, που είχε εκπροσωπήσει την πατρίδα της στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του 2013 και του 2015. Η τελευταία τιμωρήθηκε με τετραετή αποκλεισμό από τις 11 Ιανουαρίου και η Τσουράκοβα για δύο χρόνια με αρχή πάλι τις 11 Ιανουαρίου, ενώ είναι η δεύτερη φορά που τιμωρείται, μετά το 2013 που είχε βρεθεί θετική σε τεστοστερόνη.

Φωτογραφία: World Athletics

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία