Άλμα τριπλούν
Καλές συμμετοχές θα έχει και το τριπλούν γυναικών στο μίτινγκ αλμάτων στην Καλλιθέα στις 25 Μαΐου. Ξεχωρίζουν η Φράνκλιν με την Ντανισμάζ.

Καλό τριπλούν στην Καλλιθέα- Μετέχουν Φράνκλιν, Καρύδη και Ντανισμάζ

Στο τριπλούν μετέχουν η Αμερικανίδα Φράνκλιν, η Τουρκάλα Ντανισμάζ, η Ουζμπέκα Κουντογιάροβα και οι Ελληνίδες Καρύδη, Ράπτη και Αλβερτσιάν.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Καλές συμμετοχές θα έχει και το τριπλούν γυναικών στο μίτινγκ αλμάτων στην Καλλιθέα στις 25 Μαΐου. Ξεχωρίζουν η Φράνκλιν με την Ντανισμάζ.

Αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για τη διεξαγωγή του μίτινγκ που έχει αναβαθμιστεί και ανήκει στην κατηγορία Bronze. Οι διοργανωτές έχουν προχωρήσει στο κλείσιμο των ονομάτων που θα πάρουν μέρος. Τα περισσότερα αγωνίσματα είναι γεμάτα από μεγάλες συμμετοχές πρωταθλητών. Ανάμεσά τους και το τριπλούν γυναικών.

Από τις συμμετοχές ξεχωρίζει της Τόρι Φράνκλιν. Η Αμερικανίδα αθλήτρια έχει ατομικό ρεκόρ 14,84μ. Φέτος στον κλειστό μετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι, όπου πήρε την 13η θέση. Η 29χρονη έχει κερδίσει τρεις φορές το πρωτάθλημα ΗΠΑ.

Παρούσα θα είναι και η Τουρκάλα Τούγκμπα Ντανισμάζ με ατομικό ρεκόρ 14,09μ. Επίδοση που σημείωσε πέρσι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο Ταλίν, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και είναι εθνικό ρεκόρ. Η 23χρονη κέρδισε φέτος τους Βαλκανικούς Αγώνες κλειστού στην Κωνσταντινούπολη με 14,14μ. που είναι ρεκόρ Τουρκίας.

Από το εξωτερικό και τη μακρινή Αυστραλία έρχεται η Ροκσάνα Γκουντογιάροβα, η οποία αγωνίζεται με το Ουζμπεκιστάν. Έχει ατομικό ρεκόρ 14,38μ. Η 21χρονη πέρσι ήταν πρωταθλήτρια στη χώρα της στο μήκος και το τριπλούν.

Τις τρεις αθλήτριες από το εξωτερικό πλαισιώνουν τρεις Ελληνίδες, με την πρωταθλήτρια Σπυριδούλα Καρύδη, την πρωταθλήτρια Κ20 Σωτηρία Ράπτη και την έμπειρη Χριστίνα Αλβερτσιάν.

Η Καρύδη έχει ατομικό ρεκόρ 14,19μ. Φέτος έκανε τον πρώτο της αγώνα στο τριπλούν στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα που πήδηξε 13,56μ.

Η Σωτηρία Ράπτη έχει ατομικό ρεκόρ στον ανοιχτό από πέρσι 12,96μ. Στον κλειστό φέτος μπήκε δυναμικά και στους Βαλκανικούς Αγώνες κλειστού Κ20 στο Βελιγράδι πήρε το ασημένιο μετάλλιο και με 13,01μ. έκανε ατομικό. Στον ανοιχτό ξεκίνησε από το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα που είχε άλμα στα 12,84μ.

Τέλος, η Χριστίνα Αλβερτσιάν έχει ατομικό ρεκόρ 13,62μ. Ξεκίνησε από το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα που κέρδισε με 12,87μ. Να θυμίσουμε ότι έχει από πέρσι και την αρμένικη υπηκοότητα.

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία