Διεθνή
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ξεκίνησε με τις υποψηφιότητες των αθλητών που θα αναδειχθούν κορυφαίοι της χρονιάς. Η αρχή έγινε με τα νέα αστέρια!

Υποψήφια ανερχόμενα αστέρια της Ευρώπης, ανάμεσά τους και ο Κύπριος Ιωσήφ Κεσίδης

Ο Ιωσήφ Κεσίδης κατέκτησε φέτος το χρυσό μετάλλιο στη σφυροβολία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 και το χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ξεκίνησε με τις υποψηφιότητες των αθλητών που θα αναδειχθούν κορυφαίοι της χρονιάς. Η αρχή έγινε με τα νέα αστέρια!

Το ανερχόμενο αστέρι (Rising star) θα ανακοινωθεί στο γκαλά της ΕΑ που θα γίνει τον Οκτώβριο στο Ταλίν. Η ψηφοφορία όμως λήγει την Παρασκευή στις 30 Σεπτεμβρίου. Ανάμεσά στους υποψήφιους είναι και ένας Κύπριος πρωταθλητής, ο Ιωσήφ Κεσίδης. Ο 17χρονος αθλητής είχε εντυπωσιάσει τη φετινή σεζόν κατακτώντας δύο μετάλλια στις σημαντικές διοργανώσεις της χρονιάς σε δύο κατηγορίες. Πήρε το χρυσό μετάλλιο στη σφυροβολία (5κ.) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στην Ιερουσαλήμ και το χάλκινο μετάλλιο στη σφύρα (6κ.) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Κάλι. Στο αγώνισμα που παγκόσμιος πρωταθλητής είχε αναδειχθεί ο Γιάννης Κορακίδης.

Υποψήφιοι λοιπόν για τον τίτλο του ανερχόμενου αστεριού της χρονιάς είναι 10 αθλητές: Μπλέσινγκ Αφρίφα (Ισραήλ), Μίκολας Αλέκνα (Λιθουανία), Άντονι Αμιράτι (Γαλλία), Γκάμπριελ Εμάνουελ (Ολλανδία), Άρτουρ Φλέφνερ (Ουκρανία), Ματία Φουρλάνι (Ιταλία), Ιωσήφ Κεσίδης (Κύπρος), Νιλς Λάρος (Ολλανδία), Ισμαϊλ Νεζίρ (Τουρκία) και Τόπι Παρβιάινεν (Φινλανδία).

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία