Κλειστός Στίβος

Ειδήσεις για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στην Κωνσταντινούπολη (24-2-23)

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στην Κωνσταντινούπολη θα είναι 7 ολυμπιονίκες από το Τόκιο, ανάμεσά τους ο Μίλτος Τεντόγλου, ενώ ο μεγαλύτερος αθλητής στη διοργάνωση είναι ο Δημήτρης Τσιάμης.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για την πρώτη μεγάλη διοργάνωση της φετινής σεζόν στον στίβο, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Κωνσταντινούπολη.

Το Stivostime σας μεταφέρει τις κυριότερες ειδήσεις της διοργάνωσης που θα γίνει 2-5 Μαρτίου.

ΒΕΛΓΙΟ: Μετά την πτώση του και τον τραυματισμό του στο μίτινγκ στη Μαδρίτη στα 400μ. ο Βέλγος πρωταθλητής Ντίλαν Μπορλέ είναι αμφίβολος για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Η Βουλγαρία θα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού με πέντε αθλητές και αθλήτριες, όλοι θ’ αγωνιστούν στα άλματα. Θα είναι ο άλτης του ύψους Τίχομιρ Ιβάνοφ, οι νεαροί ταλαντούχοι μηκίστες Μπόζινταρ Σαραμπόικοφ και Γκεόργκι Νάτσεφ, η μηκίστρια Πλαμένα Μίτκοβα και η άλτρια του τριπλούν Αλεκσάντρα Νάτσεβα.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Η Ισπανία μετέχει με 29 αθλητές και αθλήτριες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού. Ξεχωρίζει η παρουσία του πρωταθλητή Ευρώπης στα 400μ. στον κλειστό Όσκαρ Ουσίγιος και του τρεις φορές μεταλλιούχου στο έπταθλο, Χόρχε Ουρένα. Επίσης, θα είναι ο πρώην πρωταθλητής Ευρώπης στα 3.000μ. Αντέλ Μεχάαλ, ο πρωταθλητής Ευρώπης στα 60μ. εμπόδια Άσιερ Μαρτίνεζ και ο πολύ δυνατός τη φετινή σεζόν στο ίδιο αγώνισμα, Ενρίκε Λλόπις. Στις μεγάλες απουσίες είναι στις αποστάσεις με τους Μαριάνο Γκαρσία, Μο Κατίρ και Μάριο Γκαρσία.

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ: Το Λουξεμβούργο στέλνει έξι αθλητές και αθλήτριες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, ανάμεσά τους τον κορυφαίο φέτος στην Ευρώπη στη σφαιροβολία, Μπομπ Μπερτέμες.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Ο Πολωνός πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στη σφαιροβολία Κόνραντ Μπουκοβιέτσκι απέσυρε τη συμμετοχή του από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού λόγω τραυματισμού στον ώμο του.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Η Πορτογαλία στέλνει 22 αθλητές και αθλήτριες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού. Το κορυφαίο όνομα είναι ο ολυμπιονίκης του τριπλούν Πέντρο Πιτσάρντο, η «ασημένια» ολυμπιονίκης του τριπλούν Πατρίσια Μαμόνα και η παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης στον κλειστό στη σφαιροβολία, Αουριόλ Ντονγκμό.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Μετά και τις δηλώσεις συμμετοχών που δημοσιεύτηκαν για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, θα πάρουν μέρος επτά ολυμπιονίκες του Τόκιο. Ανάμεσά τους είναι ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος. Ο Έλληνας πρωταθλητής είναι και στους 18 πρωταθλητές Ευρώπης από πέρσι στο Μόναχο που θα είναι παρόντες στην Κωνσταντινούπολη. Οι άλλοι έξι ολυμπιονίκες είναι ο Μαρσέλ Τζέικομπς (Ιταλία- 60μ.), Κάρστεν Γουόρχολμ (Νορβηγία- 400μ.), Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν (Νορβηγία- 1.500μ./3.000μ.), Πέντρο Πιτσάρντο (Πορτογαλία-Τριπλούν), Μαλάικα Μιχάμπο (Γερμανία- Μήκος) και Ναφισάτου Τιάμ (Βέλγιο- Πένταθλο). Ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής είναι ο Δημήτρης Τσιάμης που αγωνίζεται στο τριπλούν (41 ετών και 42 ημερών) και ο μικρότερος είναι ο Ντούνα Βίναλς από την Ανδόρα που μετέχει στα 400μ. (16 ετών και 267 ημερών).

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία