Μαραθώνιος
Ο Μο Φάρα απέσυρε τη συμμετοχή του από το μαραθώνιο στο Λονδίνο, ο οποίος διεξάγεται την Κυριακή. Ο Βρετανός έχει τραυματισμό στο ισχίο του.

Ειδήσεις από το μαραθώνιο στο Λονδίνο- Εκτός ο Φάρα, έτοιμη η Τζεπκοσγκέι, απονομές ο Κιπτσόγκε

Η Τζόισλιν Τζεπκοσγκέι δήλωσε έτοιμη να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο Λονδίνο. Ο Έλιουντ Κιπτσόγκε θα κάνει τις απονομές στους νικητές του Μίνι Μαραθωνίου το Σάββατο.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Μο Φάρα απέσυρε τη συμμετοχή του από το μαραθώνιο στο Λονδίνο, ο οποίος διεξάγεται την Κυριακή. Ο Βρετανός έχει τραυματισμό στο ισχίο του.

«Έχω προπονηθεί πολύ σκληρά τους τελευταίους μήνες και είχα επανέλθει σε καλή φόρμα και ένιωθα αρκετά αισιόδοξος για το ότι θα μπορούσα να κάνω μια καλή εμφάνιση στο μαραθώνιο του Λονδίνου. Ωστόσο τις τελευταίες 10 ημέρες ένιωθα πόνο και σφίξιμο στο δεξί ισχίου μου. Έκανα εκτεταμένη φυσικά κατάσταση και θεραπεία και έκανα ότι μπορούσα για να είμαι στη γραμμή εκκίνησης, αλλά δεν έχει βελτιωθεί αρκετά για να αγωνιστώ την Κυριακή. Είναι πραγματικά απογοητευτικό να αναγκάζομαι να αποσυρθώ μετά από μερικούς καλούς τελευταίους μήνες και μετά τη νίκη μου στο The Big Half, αλλά και επειδή μου αρέσει ν αγωνίζομαι μπροστά στο κοινό μου στο Λονδίνο, που πάντα δίνει σε όλους εμάς τους αθλητές τόσο καταπληκτική υποστήριξη», δήλωσε ο κορυφαίος δρομέας.

* Ο διευθυντής του μαραθωνίου του Λονδίνου Χιού Μπράσερ ελπίζει ο Μο Φάρα να μην αποχωρήσει πριν από το μαραθώνιο που είναι του χρόνου τον Απρίλιο. Μιλώντας πριν από τον Βρετανό αθλητή, είπε πως ελπίζει ο 39χρονος να εμπνευστεί από τον Έλιουντ Κιπτσόγκε. «Ο Έλιουντ αποδεικνύει σε ηλικία 37 ετών, ότι τρέχει ένα ατομικό ρεκόρ, ότι ο φραγμός ηλικίας που πιστεύαμε ότι υπάρχει, δεν υπάρχει απαραίτητα τώρα. Ο Μο είναι ο μεγαλύτερος αθλητής αντοχής της Βρετανίας. Μια κακή εμφάνιση ή μερικές εμφανίσεις δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι πρέπει να ξεγράψουν κάποιον. Είναι ένας απόλυτα εξαιρετικός αθλητής».

* Ο αγώνας της Κυριακής στις γυναίκες είναι «ανοιχτός», μετά την αποχώρηση της Κενυάτισσας κατόχου του παγκοσμίου ρεκόρ Μπρίτζιντ Κοσγκέι. Τον πρώτο λόγο πάντως, έχει η συμπατριώτισσά της Τζόισλιν Τζεπκοσγκέι που πέρσι είχε κερδίσει με 2:17.43. Συνολικά επτά αθλήτριες που μετέχουν έχουν ατομικές επιδόσεις κάτω από 2:19. Η Γελαμζέρφ Γιεχάλοου από την Αιθιοπία έχει την καλύτερη επίδοση με 2:17.23. Πολύ κοντά της είναι οι συμπατριώτισσές της Ασέτε Μπεκέρ (2:17.58), Τζόαν Μέλι (2:18.04), Σουτούμε Ασέφα Κεμπέντε (2:18.12) και Αλέμου Μεργκέτε (2:18.51).

* Η Τζόισλιν Τζεπκοσγκέι που θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της την Κυριακή στο Λονδίνο είπε: «Είμαι τόσο ενθουσιασμένη να είμαι εδώ ξανά στο μαραθώνιο του Λονδίνου 2022. Η προετοιμασία μου έχει πάει καλά. Είμαι έτοιμη για την Κυριακή. Ελπίζω να τα πάνω καλά».

* Οι διαγωνιζόμενοι με αναπηρικό αμαξίδιο που θα πάρουν μέρος στο μαραθώνιο στο Λονδίνο θα διαγωνιστούν για το μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο που έχει δοθεί στο αγώνισμα. Το συνολικό ποσό φθάνει τις 199.500 δολάρια και με τους δύο νικητές να κερδίζουν από 35.000 δολάρια, ενώ πέρσι ήταν 25.000.

* Ο Έλιουντ Κιπτσόγκε θα κάνει την απονομή στους νικητές στο Μίνι μαραθώνιο του Λονδίνου, ο οποίος θα γίνει το Σάββατο, μία ημέρα πριν από τον μαραθώνιο της Κυριακής. «Υποστηρίζω πραγματικά την πρωτοβουλία των μαραθωνίου του Λονδίνου για την προώθηση του τρεξίματος σε όλες τις ηλικίες. Μου αρέσει το τρέξιμο να είναι μια οικογενειακή δραστηριότητα, αφού το τρέξιμο είναι ζωή. Θα φέρει χαρά, ευτυχία και υγεία στα παιδιά μας, που είναι το μέλλον, οπότε ας ενστερνιζόμαστε αυτό», είπε ο Κενυάτης δρομέας. Το Mini Marathon διεξάγεται σε απόσταση 2,6χλμ. και τερματίζει στο «The Mall».

* Ο Έιμος Κιπρούτο περιέγραψε ως μεγάλη τιμή την πρόσκλησή του στο μαραθώνιο στο Λονδίνο. Ο Κενυάτης θα τρέξει την Κυριακή, μετά την αποχώρηση του συμπατριώτη του Βίνσεντ Κιπτσούμπα.

* Η φημισμένη γραμμή τερματισμού στο «The Mall» θα έχει νέα εμφάνιση την Κυριακή. Με μια εντυπωσιακή νέα δομή που διαθέτει μια μεγάλο οθόνη LED που δείχνει εξατομικευμένα μηνύματα από τους υποστηρικτές προς τους συμμετέχοντες, καθώς πλησιάζουν στο τέλος του μαραθωνίου του Λονδίνου.

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία