Διεθνή
Πολλοί αγώνες διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, καθώς και διάφορα νέα που αφορούν τον Στίβο και σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα γεγονότα.

Ειδήσεις από όλο τον κόσμο (21/9/2022)

Το Stivostime σας μεταφέρει τα κυριότερα αποτελέσματα από αγώνες στον στίβο στο εξωτερικό, αλλά και τις σημαντικότερες ειδήσεις.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Πολλοί αγώνες διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, καθώς και διάφορα νέα που αφορούν τον Στίβο και σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα γεγονότα.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Η Αίγυπτος σκέφτεται να θέσει υποψηφιότητα για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2036.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Η ομοσπονδία στίβου του Ηνωμένου Βασιλείου δημοσιοποίησε την πολιτική επιλογής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου που διεξάγεται αυτό το χειμώνα. Μια επιλογή θα γίνει στα τράιαλ στο Λίβερπουλ στις 26 Νοεμβρίου, όπου οι τέσσερις πρώτοι στην κατηγορία ανδρών και την κατηγορία Κ23 και οι πέντε πρώτοι στην Κ20 θα επιλεγούν αυτόματα.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Του χρόνου το γερμανικό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί ξανά με τελικούς πολυαθλημάτων στο Κάσελ 8-9 Ιουλίου.

ΓΚΑΝΑ: Το «Insidethegames» ενημερώνει για την αβεβαιότητα διεξαγωγής των Αφρικανικών Αγώνων του 2023 στην Άκρα. Η Συνομοσπονδία Αφρικανικού Αθλητισμού (AASC) απειλεί με μποϊκοτάζ τη διοργάνωση πολλαπλών αθλημάτων εάν δεν επιλυθεί η διαμάχη με την Αφρικανική Ένωση (AU). Το 2018 υπεγράφη συμφωνία μεταξύ της AASC, της AU και της Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της Αφρικής (ANOCA) σχετικά με την ιδιοκτησία των Αφρικανικών Αγώνων. Μια συνάντηση των Αφρικανών υπουργών Αθλητισμού με την ANOCA και την Οργανωτική Επιτροπή της «Άκρα 2023» στην Αλγερία μέσα στο μήνα θα πρέπει να βρει λύση. Πάντως, οι ημερομηνίες των Αγώνων ανακοινώθηκαν και είναι 4-19 Αυγούστου. Ο στίβος αναμένεται να διεξαχθεί την πρώτη εβδομάδα, καθώς το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη ξεκινάει στις 19 Αυγούστου.

ΗΠΑ: Μια επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Medicine & Science in Sports & Exercise Journal διερεύνησε την επίδραση της εγκυμοσύνης στην επίδοση των ελίτ αθλητών. Εξετάστηκαν δεδομένα από 42 άτομα σε αγώνες από 1.500μ. και άνω (μαραθώνιος 2:46 ή ισοδύναμο πρότυπο). Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα: «Στο 60% των συμμετεχόντων που σκόπευαν να επιστρέψουν σε ισοδύναμα επίπεδα απόδοσης μετά την εγκυμοσύνη, δεν υπήρξε στατιστική μείωση στην απόδοση στα 1 έως 3 χρόνια μετά την εγκυμοσύνη σε σύγκριση με την προ εγκυμοσύνης και το 46% βελτιώθηκαν οι επιδόσεις μετά την εγκυμοσύνη».

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ο Μαροκινός Χισάμ Σιγκουέι κέρδισε τον αγώνα δρόμου 10χλμ. Ελ Πέντο στο Μαγιάνο με 29.14. Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Φατίμα Ουάντου με 32.34.

ΙΤΑΛΙΑ: Οι Μπομπ Μπίμον, Μαρσέλ Τζέικομπς, Φίλιπο Τόρτου και Φάουστο Ντεσάλου θα είναι καλεσμένοι στο Φεστιβάλ Αθλητισμού του Τρέντο, που διεξάγεται από την Πέμπτη μέχρι την Κυριακή.

ΜΕΞΙΚΟ: Σε αγώνες δρόμου στη Γουδαλαχάρα στο Μίλι νικητής ήταν ο Μοχάμεντ Κατίρ σε 4.22 και ακολούθησε ο Νταβίντ Παλάσιο σε 4.23.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Ο Μπαρτ Μπένεμα δεν είναι πλέον προπονητής της εθνικής Ολλανδίας στα σπριντ και τα εμπόδια. Τα 100μ., 200μ., 110μ. εμπόδια και 100μ. εμπόδια θα βρίσκονται κάτω από την ευθύνη του Λορέν Μιούλι, που θα ξεκινήσει επίσημα στα μέσα Οκτώβρη και εν όψει της νέας σεζόν. Ο Μπένεμα καθοδήγησε την Ντάφνι Σχίπερς και την Ναντίν Φίσερ και τις έφθασε σε υψηλό επίπεδο. Η Σχίπερς από το τέλος του προηγούμενου έτους είχε αλλάξει προπονητή και γυμνάζεται με τον Βίγκερτ Τούνισεν. Η Φίσερ πρόσφατα έλυσε τη συνεργασία της με τον Μπένεμα και είναι σε αναζήτηση νέου προπονητή.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Η Αλίνα Σουκ, πρωταθλήτρια Ευρώπης νεανίδων το 2017 στο έπταθλο, μίλησε θετικά για το ρόλο της ως εκπροσώπου του φόρουμ Youth Leaders, που πραγματοποιήθηκε φέτος στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η Ουκρανή ρωτήθηκε τι πήρε περισσότερο από την εκδήλωση αυτή. «Πρώτα απ’ όλα: Την ενέργεια. Η ενέργεια για δουλειά, και μετά η γνώση άλλων αθλητικών συστημάτων. Διαβάζω πολλά άρθρα και βιβλία, αλλά δεν είναι το ίδιο με το να μιλάω με ανθρώπους».

ΠΟΛΩΝΙΑ: Ο Πολωνός σφυροβόλος Πάβελ Φάιντεκ μίλησε στην ιστοσελίδα «i.pl» σχετικά με τα πλάνα του στο μέλλον. Είναι απασχολημένος με την κατασκευή του σπιτιού του. Επιβεβαίωσε πως θέλει να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο του χρόνου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη, αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Στις 2 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το πορτογαλικό πρωτάθλημα 10χλμ. σε δημόσιο δρόμο που θα γίνει στο πλαίσιο του αγώνα Φαμαλισάο- Χοάν. Περισσότεροι από χίλιοι δρομείς αναμένεται να πάρουν μέρος.

ΡΩΣΙΑ: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA) θα συνεχίσει την παρακολούθηση του ρωσικού πρακτορείου αντιντόπινγκ παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία