Δρόμοι 3000μ. στιπλ
Η Νικολέτα Ραφαηλάκη εδώ και λίγες ημέρες έχει έρθει στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ που σπουδάζει για τις διακοπές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Η Νικολέτα Ραφαηλάκη προετοιμάζεται με στόχο τη νέα σεζόν ένα μεγάλο ρεκόρ στα στιπλ

Η Νικολέτα Ραφαηλάκη έχει ατομικό ρεκόρ στα 3.000μ. στιπλ 10.41.70 που σημείωσε φέτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 στις Σέρρες.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Νικολέτα Ραφαηλάκη εδώ και λίγες ημέρες έχει έρθει στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ που σπουδάζει για τις διακοπές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Η νεαρή πρωταθλήτρια σπουδάζει στο 2ο έτος στο πανεπιστήμιο Southern Methodist στο Ντάλας του Τέξας. «Πέρασα ένα έτος προσαρμογής στις ΗΠΑ και τώρα είμαι στο δεύτερο έτος και θα ακολουθήσω ψυχολογία. Αγωνιστικά ήταν και πάλι μια προσαρμογή και τώρα ετοιμάζομαι να κάνω θα έλεγα μια νέα αρχή. Θα επιστρέψω στην Αμερική στις αρχές Ιανουαρίου για να συνεχίσω προπονήσεις και θα μπω και σε αγώνες στον κλειστό με το πανεπιστήμιό μου. Αναμένεται να κάνω κούρσες από τα 800 μέτρα μέχρι και τα 5.000 μέτρα. Ο στόχος μου φυσικά είναι ο ανοιχτός το καλοκαίρι και τα στιπλ. Θέλω να γράψω ένα καλό ατομικό ρεκόρ στα 3.000μ. στιπλ, γιατί ο χρόνος που έχω δεν με αντιπροσωπεύει», δηλώνει στο Stivostime η 19χρονη.

Στην Ελλάδα και στην Κρήτη όπου ζει και η οικογένειά της γυμνάζεται με τον πατέρα της Λευτέρη Ραφαηλάκη. Το ατομικό της ρεκόρ στα 3.000μ. στιπλ είναι 10.41.70 που σημείωσε φέτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 στις Σέρρες, όπου είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο. Μετείχε και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20 στο Ντενιζλί, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη ήταν 6η.

Η δρομέας του Α.Ο. Λασιθίου έχει βάλει και άλλους στόχους, εκτός από το ρεκόρ. «Θέλω να τρέξω καλά στο Περιφερειακό NCAA και να μπορέσω να φθάσω μακριά. Αν τα καταφέρω θα έρθω πιο αργά στην Ελλάδα. Υπολογίζω τον Ιούνιο και θα παλέψω και για το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο Έσποο», κατέληξε η Νικολέτα Ραφαηλάκη.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία