Άλμα εις μήκος
Η Μικαέλα Λυρή είχε μια πολύ καλή σεζόν, πετυχαίνοντας ατομικά ρεκόρ σε 4 αγωνίσματα, ενώ μετείχε στο Παγκόσμιο Κ20 και στο Ευρωπαϊκό Κ18.

Η Μικαέλα Λυρή προετοιμάζεται με στόχους ατομικά ρεκόρ και το Ευρωπαϊκό Κ20

Η Μικαέλα Λυρή είναι στις δυνατότητές της τη νέα χρονιά να κυνηγήσει στον κλειστό το πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 στο μήκος που κατέχει η Ελένη- Μαρία Καφούρου με 6,15μ.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Μικαέλα Λυρή είχε μια πολύ καλή σεζόν, πετυχαίνοντας ατομικά ρεκόρ σε 4 αγωνίσματα, ενώ μετείχε στο Παγκόσμιο Κ20 και στο Ευρωπαϊκό Κ18.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ως γνωστόν ζει και γυμνάζεται στην Αυστρία. Το Stivostime επικοινώνησε με τη νεαρή αθλήτρια, η οποία μίλησε για τη σεζόν που πέρασε, αλλά και τους στόχους της για τη νέα χρονιά.

Πώς είδες Μικαέλα τη φετινή σεζόν;

«Έμεινα πολύ ευχαριστημένη από τη σεζόν που πέρασε. Στον ανοιχτό στίβο ξεκίνησα με 5.66μ. και τελείωσα με 6.15μ., ενώ στον κλειστό έκλεισα με 6.04μ. Κατέκτησα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 στο Βόλο, ενώ πήρα τη 2η θέση στο Κ20 στις Σέρρες. Οι επιδόσεις αυτές μου επέτρεψαν να πάρω μέρος για πρώτη φορά σε διεθνείς αγώνες, στο Ευρωπαϊκό Κ18 στην Ιερουσαλήμ και στο Παγκόσμιο Κ20 στο Κάλι. Στην Ιερουσαλήμ έμεινα μακριά από μία επίδοση που ήταν στις δυνατότητές μου και θα μου έδινε την πρόκριση στον τελικό. Στο Κάλι έκανα επίδοση 6.01μ. στον προκριματικό, πηδώντας για 4η φορά μέσα στη χρονιά πάνω από 6 μέτρα. Οι φετινές εμπειρίες θα είναι η βάση στην οποία θα πατήσω για να κάνω τα επόμενα βήματα τη νέα σεζόν».

Πώς ξεκίνησε η νέα σεζόν;

«Η νέα σεζόν ξεκίνησε με πολύ προπόνηση και μεγάλη διάθεση. Ταυτόχρονα στο σχολείο είμαι στη 2α Λυκείου με αυξημένες απαιτήσεις. Θα προσπαθήσω να πάρω το αυστριακό (matura) και το διεθνές (International Baccalaureate) απολυτήριο. Το πρόγραμμα είναι βεβαρημένο, όμως με σωστό προγραμματισμό όλα επιτυγχάνονται. Ευτυχώς δεν αντιμετωπίζω κάποιο θέμα τραυματισμού».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για τη νέα χρονιά;

«Οι μεγάλοι στόχοι μου τη νέα χρονιά είναι να συμμετάσχω στο Πανελλήνιο κλειστού τον Φεβρουάριο και στα Πανελλήνια Κ18, Κ20 και Ανδρών – Γυναικών στον ανοιχτό. Θα προσπαθήσω να βελτιώσω τα ατομικά μου ρεκόρ στον κλειστό και στον ανοιχτό στίβο, ώστε να επιλεγώ για το Ευρωπαϊκό Κ20 τον Αύγουστο στην Ιερουσαλήμ. Άλλωστε από την Ιερουσαλήμ φέτος έφυγα κι άφησα ανοιχτούς λογαριασμούς».

Ν’ αναφέρουμε ό,τι στην Αυστρία προπονητής της η Γιόχανς Ατσλάιτνερ, που βρίσκεται σε επικοινωνία και συνεργασία με την Δέσποινα Παπαβασιλάκη που την γυμνάζει και την επιβλέπει στην Ελλάδα.

«Η Μικαέλα αναμένεται να έρθει τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα, από 23 Δεκεμβρίου μέχρι 8 Ιανουαρίου, οπότε θα δουλέψουμε μαζί. Μετά θα έρθει πάλι τον Φεβρουάριο για αγώνες και είναι μέσα στις δυνατότητές της και το πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 στο μήκος», λέει η Ελληνίδα προπονήτρια. Ν’ αναφέρουμε ό,τι το πανελλήνιο ρεκόρ κατέχει η Ελένη- Μαρία Καφούρου με 6,15μ. από το 2003.

Η 16χρονη Μικαέλα πέτυχε φέτος ατομικά ρεκόρ στα 100μ. με 12.37 στο Βόλο, στα 200μ. 26.82 στο Λιντς, στο ύψος 1,63μ. στο Ρόιτε και στο μήκος 6,15μ. στις Σέρρες.

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία