Άλμα εις μήκος
Η Κωνσταντίνα Μπερτσιμά ήταν νικήτρια στο μήκος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 που διεξάγεται στις Σέρρες με 6,21μ. που είναι ατομικό της.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20: Σπουδαίες επιδόσεις και όρια από τις Μπερτσιμά και Λυρή

Η Κωνσταντίνα Μπερτσιμά και η Μικαέλα Λυρή έπιασαν το όριο (6,12μ.) για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Κάλι.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Κωνσταντίνα Μπερτσιμά ήταν νικήτρια στο μήκος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 που διεξάγεται στις Σέρρες με 6,21μ. που είναι ατομικό της.

Ο τελικός στο μήκος γυναικών ήταν εντυπωσιακός με δύο αθλήτριες να πετυχαίνουν το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 και να δείχνουν έτοιμες για ακόμη μεγαλύτερα άλματα.

Η νικήτρια Κωνσταντίνα Μπερτσιμά (Ερμής Σχηματαρίου) πήδηξε 6,21 μ. (+1,8) στο έκτο και τελευταίο άλμα. Η αθλήτρια της Βενετίας Χατζηιωάννου μέχρι εκείνη την προσπάθεια ήταν στη δεύτερη θέση, αφού μπροστά της είχε την Μικαέλα Λυρή (ΟΦΚΑ Οδυσσέας). Η νεαρή, που επέστρεψε την Παρασκευή από το Ισραήλ, στο τρίτο της άλμα κι έχοντας νωρίτερα κάνει δύο άκυρα άλματα, σημείωσε 6,15 μ. (+1,8) και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 6,04 μ. από φέτος.

Η Μπερτσιμά έκανε πολύ καλό αγώνα, αφού βελτίωσε διαδοχικά τρεις φορές το προηγούμενο ρεκόρ της (6,00 μ.) με 6,02 μ. στην τέταρτη προσπάθεια, 6,07 μ. στην πέμπτη και 6,21 μ. στην τέταρτη. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στη νικήτρια του τριπλούν Σωτηρία Ράπτη (ΟΦΚΑ Οδυσσέας), που πέτυχε 6,04 (3,6) και 5,95 μ. (0,6) με κανονικό άνεμο.

Η Σωτηρία Ράπτη

«Είμαι ενθουσιασμένη και ανακουφισμένη. Εδώ και καιρό ήξερα πως μπορώ να βγάλω μια επίδοση σαν τη σημερινή. Νιώθω ότι είμαι έτοιμη να πάω ακόμη καλύτερα. Είμαι αθλήτρια αγώνων και πιστεύω πως και στο Κάλι θα μπορέσω να προσεγγίσω τις επιδόσεις μου. Το επίπεδο των αγώνων θα είναι υψηλό σε κάθε περίπτωση εγώ θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό», είπε η Μπερτσιμά εμφανώς ευχαριστημένη από τη σημερινή της εμφάνιση. Από την πλευρά της η 17χρονη Μικαέλα Λυρή, η οποία ζει με την οικογένεια της στην Αυστρία, δήλωσε: «Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τα πράγματα δεν πήγαν καλά για εμένα. Η αλήθεια είναι πως σήμερα δεν περίμενα να βγει αυτή η επίδοση. Παρόλα αυτά κατάφερα να αντιδράσω μετά τα δύο πρώτα άκυρα άλματα και να βγάλω αυτή την επίδοση».

Μήκος: Κωνσταντίνα Μπερτσιμά (ΓΣ Ερμής Σχηματαρίου) 6,21μ., Μικαέλα Λυρή (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) 6,15μ., Σωτηρία Ράπτη (ΑΓΣ Ιωαννίνων) 6,04μ., Ευγενία Σχίζα (ΑΟ Τρίτων Χαλκίδας) 5,85μ., Δέσποινα Σταθάκη (ΓΑΣ Σκάλας) 5,84μ., Νικολία Ποιραζίδη (ΓΣ Απόλλων Πύργου) 5,72μ., Αναστασία- Πελαγία Ιωσηφίδου (ΟΚΑ Καβάλας) 5,71μ., Δέσποινα- Παρασκευή Αποστολίδου (ΓΣ Έδεσσας) 5,64μ., Άννα Μόζα (Αίολος Μακεδονίας) 5,55μ., Θέτιδα- Φιλίππα Γαραντζόγιαννη (ΓΑΣ Ευβοϊκός) 5,48μ., Αλίκη Κοικοπούλου (ΝΓΣ Θεσσαλονίκης Ηρακλής) 5,25μ., Σταυρούλα Πολιουδάκη (ΓΣ Ερμής Σχηματαρίου) 5,16μ., Βερόνικα Πιεντζάριεβα (Ουκρανία) 4,87μ.

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία