Η Γκάια Σαμπατίνι έχει δώσει διαφορετική «αίγλη» στις μεσαίες αποστάσεις στην Ιταλία. Κατάφερε να πιάσει τα όρια για Γιουτζίν και Μόναχο.

Η λεπτή, όμορφη και ψηλόλιγνη αθλήτρια, δεν μπορεί να μην την παρατηρήσει κανείς όταν σταθεί όρθια στο βατήρα στην εκκίνηση των 800μ. ή στη γραμμή εκκίνησης στα 1.500μ. Η 23χρονη από πέρσι δείχνει ότι είναι πολύ ικανή αθλήτρια. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο Ταλίν στα 1.500μ. και ήταν πρώτη την ίδια χρονιά στην Σούπερ Λιγκ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων στη Σιλέσια.

Έκανε επίσης, ατομικό ρεκόρ στα 800μ. με 2.00.75 και φέτος έσπασε την ατομική της επίδοση στα 1.500μ. Μάλιστα, το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο. Τρέχοντας στις 28 Μαΐου στο Diamond League του Γιουτζίν τερμάτισε σε 4.01.93. Έπιασε τα όρια τόσο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όσο και για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η πανέμορφη δρομέας από το Τέραμο θα είναι παρούσα τόσο στο Γιουτζίν, όσο και στο Μόναχο. Είναι δεύτερη φέτος στην Ευρώπη και βάζει υποψηφιότητα για διάκριση στη Γερμανία τον Αύγουστο.

Μάλιστα, έχει να υπερηφανεύεται η πόλη της, που βρίσκεται 150χλμ. από τη Ρώμη, μεταξύ της Αδριατικής και στα Απέννινα όρη, ότι είναι η πρώτη που κατέκτησε εθνικό τίτλο. Πέρσι μετείχε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Πάντως, ενημερώνει συχνά τον προσωπικό της λογαριασμό στο Ίνστανγκραμ, «ανεβάζοντας» φυσικά και πολλές φωτογραφίες για τους χιλιάδες φαν της!