Η Μεριλέιντι Παουλίνο ανέβηκε φέτος στο νο12 όλων των εποχών στα 400μ. Έφθασε και στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Γιουτζίν.

Η αθλήτρια από τη Δομινικανή Δημοκρατία κάνει τα σχέδιά της για τη νέα σεζόν, με τον προπονητή της να πιστεύει ότι η αθλήτριά του είναι σε θέση να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ. Ο Γιασίν Πέρεζ Γκόμεζ, που γυμνάζει την 25χρονη επιβεβαίωσε με δηλώσεις του πως η αθλήτριά του μπορεί να «πάρει» το ρεκόρ που κρατάει η Μαρίτα Κοχ. Η πρώην Ανατολικογερμανίδα έχει 47.60 από τις 6 Οκτωβρίου του 1985 στην Καμπέρα. «Ήταν ένα όνειρο που είχε, και οι δύο το έχουμε. Στο τέλος, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Είναι δύσκολο πράγμα, αλλά ως τώρα όλα ήταν δύσκολα και δεν έχουμε βγει από το δρόμο για το παγκόσμιο ρεκόρ», είπε ο Κουβανός τεχνικός στο «Sportsmax.tv».

Η Μεριλέιντι Παουλίνο έτρεξε πριν λίγες ημέρες σε 48.99 κερδίζοντας το διαμάντι στη Ζυρίχη. Πέτυχε εθνικό ρεκόρ, ενώ προέρχεται από καλές εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν. Πήρε το χρυσό μετάλλιο με στη Μικτή σκυταλοδρομία και το ασημένιο στα 400μ., πίσω από την Μπαχαμέζα Σόνε Μίλερ- Ουίμπο. Πέρσι είχε κατακτήσει δύο ασημένια μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο στη Μικτή σκυτάλη και στα 400μ.

Φωτογραφία: azsportsimages/ Nassos Triantafyllou