Δρόμοι 3000μ. στιπλ
Η Λουίζα Γκέγκα δεν έχει σταματήσει να τρέχει τη φετινή σεζόν! Πρόσφατα κέρδισε αγώνα στο Μίλι και ήταν δεύτερη στα 4χλμ. στην Ιταλία.

Η Λουίζα Γκέγκα ακόμη… τρέχει τη φετινή σεζόν- Νικήτρια στην Ιταλία

Η Λουίζα Γκέγκα είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 3.000μ. στιπλ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Λουίζα Γκέγκα δεν έχει σταματήσει να τρέχει τη φετινή σεζόν! Πρόσφατα κέρδισε αγώνα στο Μίλι και ήταν δεύτερη στα 4χλμ. στην Ιταλία.

Η Αλβανίδα πρωταθλήτρια μετείχε σε αγώνες σε δημόσιο δρόμο στη Μπιέλα και κέρδισε τον αγώνα Μιλίου τερματίζοντας σε 4.41 και ισοφάρισε το ρεκόρ διαδρομής. Η 33χρονη έτρεξε και στην κούρσα 4χλμ. και ήταν δεύτερη σε 12.17, με νικήτρια την Κενυάτισσα Τζάνετ Τσεμγκέτιτς με 12.11.

Η Λουίζα Γκέγκα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 3.000μ. στιπλ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο και χάρισε στην πατρίδα της το πρώτο στην ιστορία της διοργάνωσης. Είναι η κορυφαία αθλήτρια της Αλβανίας και έχει αγωνιστεί πολλές φορές στην Ελλάδα. Μάλιστα, ένα από τα εθνικά ρεκόρ που κατέχει, στα 800μ. στον κλειστό, το έχει σημειώσει το 2013 στο ΣΕΦ.

Μετά τον θρίαμβό της στο Μόναχο, αγωνίστηκε και στο Diamond League στις Βρυξέλλες στα στιπλ και μετά άρχισε να αγωνίζεται σε δημόσιους δρόμους. Στις 8 Οκτωβρίου έτρεξε 5χλμ. στο Φορλί και είχε κερδίσει σε 15.41. Τώρα αγωνίστηκε στο Μίλι και τα 4χλμ. Ν’ αναφέρουμε ό,τι στο Μπιέλε, στους άνδρες στα 9,6χλμ. κέρδισε ο Έγκιντε Ντακαρουτίμα από το Μπουρούντι με 26.54. Και στο Μίλι στους άνδρες νικητής ήταν ο Ιταλός Ζοάο Μπουσότι Νέβες σε 4.07 που πέτυχε ρεκόρ διαδρομής.

Φωτογραφία: azsportsimages/ Nassos Triantafyllou

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία