Δημόσιοι Δρόμοι
Η Λετεσέμπετ Γκίντι έχει ως πρώτο στόχο στη σεζόν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου που θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο στην Αυστραλία.

Η Λετεσέμπετ Γκίντι στοχεύει στο Παγκόσμιο ανωμάλου

Η Λετεσένμπετ Γκίντι έκανε ντεμπούτο φέτος στο μαραθώνιο τρέχοντας στις αρχές Δεκεμβρίου στη Βαλένθια και ήταν δεύτερη με 2:16.49.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Λετεσέμπετ Γκίντι έχει ως πρώτο στόχο στη σεζόν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου που θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο στην Αυστραλία.

Η δρομέας από την Αιθιοπία το επιβεβαίωσε μετά τη νίκη της στον προκριματικό αγώνα που έγινε στην πατρίδα της με μήνυμά της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Ίνσταγκραμ. Συγκεκριμένα επικράτησε στα 10χλμ. που έγιναν στη Σουλουλούτα τερματίζοντας σε 35.21.

Ν’ αναφέρουμε ό,τι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου θα διεξαχθεί στο Μπάθερστ το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου. Την τελευταία φορά που η 24χρονη μετείχε στη διοργάνωση ήταν στην τελευταία που είχε γίνει το 2019 στο Άαρχους της Δανίας όπου είχε πάρει την 3η θέση στις γυναίκες και ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας γυναικών της Αιθιοπίας που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό. Φέτος έκανε ντεμπούτο στο μαραθώνιο, τρέχοντας στη Βαλένθια, όπου ήταν δεύτερη με 2:16.49 που είναι φυσικά το ατομικό της ρεκόρ.

Η Γκίντι κατέχει τέσσερα παγκόσμια ρεκόρ στα 5.000μ. με 14.06.62, στα 10.000μ. με 29.01.03 και στον ημιμαραθώνιο με 1:02.52, ενώ έχει και την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στα 15χλμ. με 44.20.

Φωτογραφία: azsportsimages/ Nassos Triantafyllou

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία