Δρόμοι
Η Γεωργία Δεσπολάρη θέλει τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Κ23

Η Γεωργία Δεσπολάρη θέλει τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Κ23

Η Δεσπολάρη έχει ατομικό ρεκόρ στα 800 μ. 2.02.31 και στα 400 μ. 55.22.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η σκληρή δουλειά, η συνέπεια, η αφοσίωση χαρακτηρίζουν τη Γεωργία Δεσπολάρη, η οποία ήταν ένα από τα πρόσωπα της Εθνικής ομάδας στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες της Πολωνίας.

Η νεαρή είναι ένα από τα μέλη της εθνικής ομάδας Κ23 που αναμένεται να ξεχωρίσουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Φινλανδίας τον επόμενο μήνα και συμμετείχαν στη διοργάνωση της Σιλεσίας.

Η 20χρονη δρομέας πέτυχε 2.02.31 στα 800 μέτρα, έγινε η έκτη όλων των εποχών στην Ελλάδα και η 7η στην Ευρώπη για φέτος στην κατηγορία Γυναικών Κ23.

Η αθλήτρια ξεκίνησε την πορεία της το 2018 στον Πύργο δίπλα στον προπονητή Σάκη Καίσαρη όπου από νωρίς έδειξε το ταλέντο της.

Το 2021 ήρθε στην Αθήνα και από τον Ιανουάριο του 2022 γυμνάζεται με τον Μιχάλη Αναγνώστου.

«Έκανα στίβο στον Πύργο με τον κ. Καίσαρη. Σε μικρότερη κατηγορία συμμετείχα και στη συνάντηση Ελλάς- Κύπρος. Το Σεπτέμβριο του 2021 ήρθα στην Αθήνα και είπα θα ασχοληθώ μόνο με το ποδόσφαιρο. Τελικά ο στίβος μου έλειψε πολύ γρήγορα και αποφάσισα να επιστέψω. Τον Ιανουάριο του 2022 εντάχθηκα στο γκρουπ του Μιχάλη Αναγνωστου με τον οποίο συνεχίζω μέχρι σήμερα.

Το πρώτο μου 400άρι το έκανα στην πρώτη Λυκείου, νωρίτερα είχα τρέξει και 600 μ. και 800 μ. Πέρυσι ήταν να πάω βαλκανικό Κ20, αλλά κόλλησα covid-19 κι έμεινα Αθήνα. Ο προπονητής μου από την πρώτη στιγμή που εντάχθηκα στο γκρουπ του πίστεψε σε εμένα. Δουλέψαμε πολύ και με βοήθησε πολύ και στην ψυχολογία. Πίστευε πως θα μπορούσα να είχα πετύχει το όριο για το Παγκόσμιο Κ20.

Από τον Ιανουάριο 2022 που πήγα στον κ. Αναγνώστου είμαι πολύ συγκεντρωμένη σε αυτό που κάνω. Αγαπάω το στίβο. Κατάφερα γρήγορα να βρω τον ρυθμό μου και να κυνηγήσω πολύ καλές επιδόσεις. Η συμμετοχή μου στη διοργάνωση της Σιλέσια είναι η καλύτερη εμπειρία μέχρι σήμερα.

Τώρα το σκέφτομαι και θέλω να ξανά τρέξω. Είχα άγχος, περισσότερο υπερένταση. Μπήκα στο στάδιο το είδα και τα ξέχασα όλα. Είπα εδώ δε γίνεται να μην τρέξω. Μου άρεσε πολύ η ατμόσφαιρα. Πριν τον αγώνα είχα συζητήσει με τον προπονητή μου και με είχε βοηθήσει πολύ στο να μην αγχωθώ», είπε.

Η Δεσπολάρη, όπως και αρκετά ακόμα μέλη της ομάδας που μετείχαν στη Σιλεσία, θα πάρει σε λίγες ημέρες μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 με στόχο να διεκδικήσει τη διάκριση. Παρά την έλλειψη εμπειρίας σε τέτοιες διοργανώσεις έδειξε πως είναι σε θέση να σταθεί σε αγώνα υψηλών απαιτήσεων και να δώσει το καλύτερο δυνατό της.

«Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 θέλω μια αντίστοιχα καλή εμφάνιση, όπως στο πρωτάθλημα Ομάδων. Είμαι έβδομη με βάση τα φετινά μας ρεκόρ, κοντά είμαστε όλες. Θέλω το διάστημα που απομένει μέχρι τη διοργάνωση, να δουλέψω όσο προλαβαίνω. Να μη χάσω τη φόρμα που έχω τώρα και να πάω καλύτερα», τόνισε.

Αναφορικά με την εμπειρία της συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Ομάδων, σχολίασε: «Μου άρεσε το κλίμα στην αποστολή. Δεν προλαβαίνεις να δεθείς με όλους, κάποιοι είναι πιο μεγάλοι, ωστόσο ήταν πραγματικά πολύ ωραία. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 νομίζω θα είναι αλλιώς, θα είμαστε ακόμη πιο δεμένοι».

Η Δεσπολάρη παράλληλα με τον στίβο ασχολείται και με το ποδόσφαιρο: «Ναι και το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που μου αρέσει. Ωστόσο δεν κάνω στίβο για το ποδόσφαιρο, κάνω πρωταθλητισμό στο στίβο και αυτό φάνηκε στις επιδόσεις. Κάτω στίβο εδώ και έξι χρόνια».

Η 20χρονη είναι μια δυναμική αθλήτρια που βασίζεται στην ταχύτητά της: «Πιστεύω πως η ταχύτητα και η δύναμη είναι στα πλεονεκτήματα μου. Η ταχύτητα είναι μεγάλο προσόν στα 800 μ. και προσπαθώ να την χρησιμοποιώ. Παράλληλα μέσα από τις κούρσες βρίσκω και το ρυθμό μου».

Η Δεσπολάρη έχει ατομικό ρεκόρ στα 800 μ. 2.02.31 και στα 400 μ. 55.22.

Πηγή photo: ΣΕΓΑΣ

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Δανάη Τριανταφυλλίδου

Δανάη Τριανταφυλλίδου

Συνεργάζομαι με το Stivostime.GR από το 2022. Γράφω για τον Στίβο, Media, Viral κι όχι μόνο. Δεν έχω καλή σχέση με τα social, αλλά τα χρησιμοποιώ συχνά. Μου αρέσει να γράφω τα άρθρα μου σφαιρικά και να αναδεικνύω όλες τις πτυχές της είδησης. Μου αρέσουν τα reality games κι ο αθλητισμός.

Δανάη Τριανταφυλλίδου - Αρθρογραφία