Δρόμοι μεσαίων αποστάσεων 800μ.
Απίστευτη κούρσα από την Δεσπολλάρη, συνέτριψε το ρεκόρ της στα 800μ. και βγήκε δεύτερη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων Σιλεσία 2023.

Γεωργία Δεσπολλάρη: Μεγάλο ατομικό ρεκόρ και 2η θέση στα 800μ. στα Σιλέσια 2023

Απίστευτη Δεσπολλάρη, στα 800μ., καθώς ήταν 2η στη σειρά της με σπουδαίο ατομικό ρεκόρ - 9η στα 400μ. εμπόδια η Γναφάκη.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Μια αθλήτρια που παίζει ποδόσφαιρο στον Παναθηναϊκό έκλεψε τις εντυπώσεις στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων στίβου στα Σιλέσια 2023. Ο λόγος για τη Γεωργία Δεσπολλάρη με μια εκπληκτική κούρσα, κρατούσε την 1η θέση ως τα τελευταία μέτρα (2.02.31 η επίδοσή της), για να «λυγίσει» στο φινάλε από την Καμίλε Λάους για μόλις τρία δέκατα του δευτερολέπτου!

Η Γεωργία Δεσπολλάρη ήταν δίχως αμφιβολία μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της ελληνικής ομάδας στη Σιλέσια της Πολωνίας. Η 20χρονη αθλήτρια του Μιχάλη Αναγνώστου ασχολείται συστηματικά με τον στίβο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, ενώ παράλληλα ασχολείται και με το ποδόσφαιρο, παρόλα αυτά κατάφερε να πετύχει σπουδαίες επιδόσεις και να γίνει η έκτη Ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα.

Η Δεσπολλάρη ακολούθησε από την αρχή την κούρσα και στα τελευταία μέτρα που κατάλαβε πως έχει δυνάμεις αποφάσισε να κάνει την αντεπίθεση και να κυνηγήσει ακόμη και την πρώτη θέση της σειράς της. Η 20χρονη αθλήτρια είχε ατομικό ρεκόρ 2.04.54 από το εαρινό πρωτάθλημα και πλέον στρέφει την προσοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

«Πολύ χαρούμενη που είμαι με την εθνική ομάδα. Ήμουν καλά, το έχω δείξει από την αρχή της χρονιάς, ήθελα να πετύχω ότι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα. Με ενδιαφέρει να βελτιώνομαι συνεχώς και να κυνηγήσω μια ακόμη καλύτερη επίδοση ενόψει του Ευρωπαϊκού Κ23. Νιώθω ευγνώμων που είμαι στην ομάδα με τόσο καλούς αθλητές», είπε η αθλήτρια.

Πολύτιμοι βαθμοί και από την Γναφάκη στα 400μ. εμπόδια

Εξάλλου πολύτιμους βαθμούς στην ελληνική ομάδα πρόσφερε και η Δήμητρα Γναφάκη, που ήταν ένατη στα 400 μ. εμπ. με 56.63. Η πρωταθλήτρια των χαμηλών εμποδίων έκανε κάποια λάθη στη διάρκεια της κούρσας που της στέρησαν μια επίδοση κοντά στο ατομικό της ρεκόρ. Νικήτρια στον αγώνα ήταν η Κράζιφ (Γερμανία) με 54.47.

«Δεν ήταν σήμερα η κούρσα που ήθελα. Έκανα λάθη τεχνικής που δεν μου επέτρεψαν να βγάλω μια καλή επίδοση. Επίσης δεν είχα την φρεσκάδα που συνήθως έχω στα τελευταία μέτρα. Είμαι σε θέση να κάνω χρόνους κάτω από τα 56.00 και θα τους κυνηγήσω στους επόμενους αγώνες. Πάμε τώρα για τη σκυτάλη για να δώσουμε επιπλέον βαθμούς στην ομάδα», είπε η αθλήτρια του Μιχάλη Μανουσάκη.

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Αλέξανδρος Κωτάκης

Αλέξανδρος Κωτάκης

Αλέξανδρος Κωτάκης - Αρθρογραφία