Γενικά
Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα επιβραβεύσει τους αθλητές και τις αθλήτριες που κατέκτησαν μετάλλια σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Η ΕΟΕ επιβραβεύει τους αθλητές που κατέκτησαν μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό ή Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Ο νικητής σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα πάρει 8.000 ευρώ και ο νικητής σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα από 4.000 ευρώ.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα επιβραβεύσει τους αθλητές και τις αθλήτριες που κατέκτησαν μετάλλια σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίαση της να κάνει αποδεκτή την πρόταση της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας και να ανταμείψει τους αθλητές και τις αθλήτριες που κατέκτησαν ή θα κατακτήσουν μετάλλια εντός του 2022, σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα σε επίπεδο ανδρών και γυναικών.

Όσον αφορά στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, όσοι ανέβηκαν στο βάθρο θα πάρουν ως υποτροφία για το χρυσό 8.000 ευρώ, για το ασημένιο 4.000 ευρώ και για το χάλκινο 2.000 ευρώ.

Για τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα θα δοθούν από την ΕΟΕ 4.000 ευρώ για το χρυσό μετάλλιο, 2.000 ευρώ για το ασημένιο και 1.000 για το χάλκινο.

Στα ομαδικά αθλήματα, μέχρι 5 αθλητές θα δοθεί δύο φορές το αντίστοιχο ποσό του ατομικού, δια του αριθμού των αθλητών, μέχρι 8 αθλητές θα δοθεί το αντίστοιχο πόσο του ατομικού επί τρεις φορές, δια του αριθμού των αθλητών και σε περιπτώσεις 9 αθλητών και πάνω, το ποσό του ατομικού θα πολλαπλασιαστεί επί πέντε, δια του αριθμού των αθλητών.

Για την απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο Πρόεδρος Σπύρος Καπράλος είπε: «Διανύουμε μία χρονιά με πολλές και σημαντικές επιτυχίες για τον ελληνικό αθλητισμό και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα αυτά τα παιδιά, τα κρατάνε ψηλά την ελληνική σημαία σε δύσκολες συνθήκες. Η ΕΟΕ αποφάσισε να τα επιβραβεύσει για όσα πέτυχαν και μας έκαναν υπερήφανους και για πρώτη φορά στην ιστορία θα χορηγήσει υποτροφίες για όσους ανέβηκαν στο βάθρο σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε λιγότερο από δύο χρόνια το Παρίσι θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και πρέπει να στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο την προσπάθεια των αθλητών για πρόκριση».

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που η ΕΟΕ παρέχει υποτροφίες σε διακριθέντες αθλητές στα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, κάτι που έγινε και πριν από λίγο καιρό και με τους μεταλλιούχους στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν.

Να θυμίσουμε ότι στον στίβο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε στο Γιουτζίν ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο η Ελλάδα πήρε πέντε μετάλλια, 4 χρυσά με την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 20 και 35χλμ. βάδην, τον Μίλτο Τεντόγλου στο μήκος και την Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό και ένα ασημένιο με την Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία